Binlerce kişiyi kara kara düşündürecek zam geliyor! O ürünlerde fiyatlar yüzde 400 artacak

Binlerce kişiyi kara kara düşündürecek zam geliyor! O ürünlerde fiyatlar yüzde 400 artacak

Peş peşe gelen zamların arkası kesilmiyor! Uzmanlar uyardı! Binlerce kişi kara kara düşünüyor. Bu zamlarla kimse baş edemez! O ürünlerde fiyatlar yüzde 400 artacak...

Çocuklarını özel okula gönderen veliler pişman oldu. Peş peşe gelen zamlarla birlikte özel okul masrafı aldı başını gidiyor. Geçtiğimiz senelerde 6 ile 10 bin TL arasında değişen kitap ücretinin bu yıl ki fiyat tahmini velileri endişelendiriyor.

KİTAP ÜCRETLERİ 5 KATINA ÇIKIYOR

Halk’ın haberine göre; özel okullar, sadece eğitim ücretlerine zam yapmakla kalmıyor; yemek ve servis ücretlerinin ardından ders kitaplarına yönelik büyük artışlar velileri endişelendiriyor. Geçtiğimiz yıl 6 ile 10 bin TL arasında olan kitap ücretlerinin bu yıl 5 katına çıkması bekleniyor. Bazı özel okulların kırtasiye masraflarının 40 bin TL'yi aşacağı düşünülüyor.

TÜKETİCİ KONFEDERASYONU BAŞKANI'NDAN UYARI

Milyonlarca veli, okul kitaplarına gelen yüzde 400 zam nedeniyle kara kara düşünüyor.

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, ATV Haber'e yaptığı açıklamada, "Tüketici fiyat endeksi ile üretici fiyat endeksi ortalamasının üzerinde fahiş artışlarla yemek, kitap, servis gibi ek ücretleri dayatıp velilere yüksek faturalar çıkaran birçok özel okul var" şeklinde konuştu. Ağaoğlu, özel eğitim kurumlarının ilköğretim sisteminde bedava olan kitapları bile velilere baskıyla sattıklarını söyledi.

VELİLER MEB'E BAŞVURUDA BULUNABİLİR

Ağaoğlu ayrıca, yüzde 300-400 arasında artan zamlarla baş etmek için çözüm arayışına giren velilere, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kitapları tercih etmeleri konusunda çeşitli başvuru yolları olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN