Bankada parası olanlar dikkat! ABD enflasyonu piyasayı sallayacak: İslam Memiş olacakları açıkladı

Bankada parası olanlar dikkat! ABD enflasyonu piyasayı sallayacak: İslam Memiş olacakları açıkladı

Ünlü ekonomist İslam Memiş'ten yatırımcılara şok eden uyarı geldi. Bankalarda parası olanlara seslenen Memiş, ABD enflasyonuna dikkat çekti. Enflasyon verilerinin piyasayı sallayacağını duyurdu. İşte tüm detaylar...

ABD enflasyon açıklamasının ardından nefesleri tutan yatırımcılara, ünlü ekonomist İslam Memiş'ten uyarı geldi. Bankada parası olanlara seslenerek, piyasa hakkında değerlendirmelerde bulundu. Gram altın için ise o rakamı işaret etti. İşte piyasa değerlendirmesi...

ABD ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI

İslam Memiş, TV100'de paylaştığı yazısında ABD Tüketici Fiyatları (TÜFE) geçtiğimiz aya göre yüzde 0,2 oranında yükseldi. Enflasyondaki artışın beklentiler doğrultusunda geliştiği duyuruldu. TEmmuz ayında yıllık 2,9 arttığı öngörülürken, piyasa beklentisi 3.0 olarak belirlenmişti. Dolar, gümüş ve altın değerlendirmesinde bulunan Memiş, ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz indirimine gidilmesinin kesin gözüyle bakıldığını açıkladı.

FAİZ İNDİRİMİ YAPILACAK MI?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) bu yıl faiz indirimine gidip gitmeyeceğini konuşan Memiş, daha önce yaptığı açıklamalardan bahsetti. Kasım ayında 250 bp, aralık ayında ise 250 bp indirim beklediğini paylaştı. Gelişmiş ve gelişmekte olan diğer ülkeler için de aynı sürecin yaşanacağını söyleyerek, yılın 3. ve 4. çeyreğinde merkez bankalarından indirim beklentisini açıkladı.

İslam Memiş, 'Faiz indirimine gidilirse ne olur?" sorusunu yanıtladı. Ünlü ekonomistin açıklamalarına göre, bir şey değişmeyecek. Dünya ekonomisinin iyi olmadığını hatırlatan Memiş, faiz oranlarını değiştirmenin piyasayı düzeltmeyeceğini nitelendirdi.

PİYASA VE TAHMİNLER

İslam Memiş açıklamasında piyasayı da değerlendirdi. Piyasa değerlendirmesinin yanı sıra tahminlerinden ve kritik noktalardan bahsederek açıkladı. İslam Memiş'e göre piyasa ve tahminler şu şekilde;

  • BİST 100: Borsa İstanbul'da (BİST 100) endeks 9 bin 865 puan seviyesindeyken 0.545 puan kaybına dikkat çekti. 9 bin 850 puan ile 10 bin 200 puan aralığını takip edeceğini söyleyen Memiş, bekleyeme devam ettiğini açıkladı.
  • DOLAR: Dolar kurunda yatay sürecin devam ettiğini söyleyen ekonomist, baskılanma sürecinin kalkmasıyla yıl sonu öngörüsünü hatılarttı. Yıl sonuna doğru doların 40 - 45 TL bandına yükseleceğini tahmin ediyor.
  • GRAM ALTIN: Serbest piyasada 2 bin 705 TL seviyelerini iki kere test eden gram altın için ağustos beklentisinin 2 bin 730 TL olduğunu açıkladı. Gram altın için ons altını takip etmeye devam edeceğini söyleyerek, yıl sonu için 3 bin - 3 bin 500 TL seviyelerin işaret etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN