Bakan Şimşek'ten vergi açıklaması: Motokurye ve garsonlara muafiyet

Bakan Şimşek'ten vergi açıklaması: Motokurye ve garsonlara muafiyet

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bahşiş ve motokurye gelirlerine yeni vergi getirilmeyeceğini açıkladı. Alınan karara ilişkin açıklamada bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Düzenleme ile motokurye faaliyetlerinden doğan ticari kazançlar basit usulde vergilendirilecek, bahşiş gelirleri normal ücret geliriyle ilişkilendirilmeyecek ve hizmet bedelinden ayrı gösterilerek KDV’ye tabi olmayacak." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, sektörden gelen talep üzerine, motokurye faaliyetleri ile bahşiş gelirlerinin vergilendirme usulünde değişikliği de vergi paketi hazırlıklarına dahil ederken, bu alanlarda yeni vergi uygulanmayacağı bildirildi.

Alınan karara ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Motokuryenin gelirine, garsonların bahşişine yeni vergi yok, muafiyet getiriyoruz" dedi.

Motokurye faaliyetleriyle bahşiş gelirlerinin vergilendirilmesini kolaylaştırdıklarını belirten Şimşek, bahşiş gelirlerinin normal ücret geliriyle ilişkilendirilmeyeceğini ve hizmet bedelinden ayrı gösterilerek KDV’ye tabi olmayacağını belirtti.

"MOTOKURYENİN GELİRİNE, GARSONLARIN BAHŞİŞİNE YENİ VERGİ YOK"

Şimşek'in paylaşımı şu şekilde:

Motokuryenin gelirine, garsonların bahşişine yeni vergi yok, muafiyet getiriyoruz.

Motokurye faaliyetleriyle bahşiş gelirlerinin vergilendirilmesini kolaylaştırıyoruz.

Düzenleme ile motokurye faaliyetlerinden doğan ticari kazançlar basit usulde vergilendirilecek, bahşiş gelirleri normal ücret geliriyle ilişkilendirilmeyecek ve hizmet bedelinden ayrı gösterilerek KDV’ye tabi olmayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN