Audi’nin yeni yıldızı Q6 e-tron ekimde Türkiye’de! İşte fiyatı...

Audi’nin yeni yıldızı Q6 e-tron ekimde Türkiye’de! İşte fiyatı...

Otomobil tutkunlarının en beğendiği markalardan biri olan Audi yepyeni bir haberle otomotiv gündemine geldi. Audi’nin yeni şaheseri olan Q6 e-Tron’un ekim ayında Türkiye’de olacağı öğrenildi. Otomobil tutkunları ise fiyatları şimdiden merak etmeye başladı. İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Alman menşeli bir otomobil şirketidir ve Volkswagen grubunun bir markası olan Audi, hem tasarımıyla hem yeni nesil teknolojik özellikleriyle piyasanın en sevilen markalarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Şimdi de yeni modelinin Türkiye’ye geleceği ile otomotiv gündemine bomba gibi düştü. Aracın fiyatı ve teknik özellikleri ise belli oldu.

yeni-proje-56.jpg

Audi, Porsche ile birlikte geliştirdiği elektrikli “Premium Platform Electric” (PPE) platformunda üretilen ilk model olan Q6 e-tron’u tanıttı. Elektrikli Macan ile aynı platformda üretilen Q6 e-tron, 800 voltluk mimariye sahip ve 94.9 kWh kapasiteli bataryası ile dikkat çekiyor.

yeni-proje-57.jpg

TEKNİK ÖZELLİKLER VE PERFORMANS

Q6 e-tron: 388 beygir gücünde, 625 km menzil sunuyor. 0-100 km/s hızlanması 5.9 saniye.

SQ6 e-tron: 517 beygir gücünde, 598 km menzil sunuyor. 0-100 km/s hızlanması 4.3 saniye.

Her iki model de 800 voltluk teknoloji ve 270 kW maksimum şarj kapasitesi sayesinde uygun bir şarj istasyonunda sadece on dakikada 255 km menzil sağlayabiliyor. Batarya, 21 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e kadar dolabiliyor.

yeni-proje-58.jpg

TÜRKİYE FİYATI VE SATIŞ TARİHİ

Avrupa’da Q6 e-tron 74.700 Euro, SQ6 e-tron ise 93.800 Euro fiyatla ön siparişe açıldı. Türkiye’de ekim ayında satışa sunulacak olan Q6 e-tron’un fiyatının, mevcut kurlarla 5-6 milyon TL arasında olması bekleniyor. Performans odaklı SQ6 e-tron ise 2025'in ilk çeyreğinde Türkiye'ye gelecek.

yeni-proje-59.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN