Asgari ücrete zam talebi açıklandı! Ne ekonomistler ne SGK uzmanları... Bu kez IMF duyurdu

Asgari ücrete zam talebi açıklandı! Ne ekonomistler ne SGK uzmanları... Bu kez IMF duyurdu

Açlık sınırının altına düşen asgari ücrette kritik gelişme paylaşıldı. Asgari ücrette zam talebi açıklanırken, bu kez ekonomistler ve SGK uzmanlarının yanı sıra IMF'den geldi. İşte asgari ücrette beklenen zam oranı...

Asgari ücrete ara zam yapılmaması sonucunda, milyonlarca çalışan sabırla 2025 yılını bekliyor. Ocak 2025 tarihinde beklenen zam hakkında ekonomistlerden ve SGK uzmanlarından tahminler gelirken, bu kez IMF'den zam oranı öngörüldü. İşte beklenen zam oranı...

IMF'DEN ASGARİ ÜCRET TAHMİNLERİ

Son üç yıldır yükselişe devam eden enflasyon karşısında, vatandaşlar ekonomik zorluklar çekiyor. 2024 yılına kadar asgari ücrete ara zamla birlikte yılda iki kere zam yapılırken, 2025 yılında ara zam yapılmadı. Açlık sınırının altına gerileyen asgari ücret karşısında vatandaş, enflasyon karşısında marketlere uğrayamaz oldu. Ocak 2025 tarihinde yapılacak asgari ücret hakkında IMF'den (Uluslararası Para Fonu) tahminler geldi.

1200x627-ceyiz-parasi-nasil-alinir-ceyiz-parasi-ne-kadar-kimlere-verilir-k1-1594713175492.webp

YOKSULLUK SINIRI 62 BİN TL'NİN ÜZERİNDE

Ankara'da yapılan araştırmalara göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli bir şekilde beslenebilmesi için gıda kapsamında aylık olarak harcaması gereken tutar 19 bin 271 TL olarak belirlendi.

Bu tutar aynı zamanda açlık sınırını da gözler önüne seriyor. Araştırmalara göre yoksulluk sınırını belirleyen gıda harcaması ile giyim, konut (Elektrik, kira, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve diğer ihtiyaçların yerine getirilmesini karşılayan tutar ise 62 bin 772 TL olarak belirlendi. Ekonomik duruma göre, bekar bir kişinin yaşama maliyeti ise 24 bin 962 TL olarak açıklandı.

para-iaar.webp

ASGARİ ÜCRETTE 2025 ZAM ORANI

Asgari ücret açlık sınırının 2 bin 269 TL altında kalırken, ünlü ekonomist Barış Soydan'dan IMF açıklaması geldi. Uluslararası Para Fonu (IMF) 2025 zam beklentilerini duyurdu. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya dikkat çeken Soydan, IMF'de asgari ücretin enflasyon kadar zam yapılması gerektiğini söyleyerek, "IMF de asgari ücrete 2025 yılı beklenen enflasyonu kadar (yani yüzde 20 civarında) zam yapılmasını istedi. Şu da önemli: 'TL'nin aşırı reel değerlenmesinden kaçınılmalı' ifadelerine yer verdi." açıklamalarını paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN