Asgari ücret zammında sürpriz kulis haberi ve rakam geldi! Asgari ücrete zam geliyor mu?

Asgari ücret zammında sürpriz kulis haberi ve rakam geldi! Asgari ücrete zam geliyor mu?

Yeni yılda asgari ücrete zam yapılmış ve Temmuz ayındaki ara zammın yapılmayacağı söylenmişti. Alınan bu yeni karar rağmen kamuoyunun zam beklentisi hala devam ediyor. Peki, asgari ücrete zam geliyor mu? İşte cevabı…

Yılbaşında yapılan %49’luk zam sonrasında yeni asgari ücret17.002 TL olarak belirlenmişti. Memurlar ve emekliler Temmuz’da alacakları ara zam için gün sayarken, asgari ücrete ise sene başında enflasyonu tetiklediği gerekçesi ile ara zam yapılmayacağı duyurulmuştu.

asgari-ucrete-ara-zam-var-mi-2.jpg

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ara zam kapısını kapatsa da Cumhurbaşkanı Erdoğan - CHP lideri Özel zirvesi ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP'nin gölge bakanı Yalçın Karatepe arasında gerçekleşen görüşmelerin ardından asgari ücrete zam beklentileri yeniden gündeme geldi.

Her ne kadar ara zam yapılmayacağı söylense de %75’lere kadar çıkan enflasyon karşısında dayanacak gücü kalmayan çalışanların zam isteğine karşı hükümetin bir iyileştirme yapacağı düşünülüyor.

asgari-ucrete-ara-zam-var-mi-1.jpg

KULİSLERDE SÜRPRİZ ZAM KARARI KONUŞULUYOR

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre kulislerde AK Parti’nin sürpriz bir şekilde asgari ücrete ara zam kararı verebileceği aktarılıyor.

Ayrıca bu bilgilerde asgari ücret zammıyla ilgili bazı rakamlarda veriliyor: Bu yılın ilk 6 ayında %25 oranında enflasyon olması beklenirken asgari ücrete ara zammın bu oranda olmayacağı belirtildi.

asgari-ucrete-ara-zam-var-mi-3.jpg

Kulislerde asgari ücrete %15 oranında bir ara zam gelebileceği konuşuluyor. Bu iddialar doğru olursa Temmuz’da 17.002 TL olan asgari ücret 19.552 TL’ye çıkacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN