Asgari ücret zammına aylar kala yeni rakamlar ortaya çıktı! SGK Başuzmanı kesin dille açıkladı: Bu rakam herkesi şok edecek

Asgari ücret zammına aylar kala yeni rakamlar ortaya çıktı! SGK Başuzmanı kesin dille açıkladı: Bu rakam herkesi şok edecek

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. SGK Başuzmanı İsa Karakaş, yaptığı açıklamalarla yeni asgari ücrete ilişkin çarpıcı rakamlar söyledi. İşte konuya ilişkin detaylar…

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, 2025 asgari ücretinin 20.000-22.500 TL aralığında olacağını kesin bir dille duyurdu. Yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetleri göz önüne alındığında, emekliler için de zam oranları merak konusu oldu.

p-3.jpg

EMEKLİLER İÇİN ZAM ORANLARI

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği 2025 asgari ücretiyle ilgili tahminler gelmeye devam ediyor. TGRT Haber'e konuşan SGK Başuzmanı İsa Karakaş, 2025 asgari ücretinin 20.000 ile 22.500 TL arasında olacağına dair kesin bir öngörüde bulundu. Karakaş, bu rakamların yanı sıra emekliler için de beklentilerini paylaştı.

Karakaş, memur emeklilerine yapılacak zam oranının yüzde 10'u geçmeyeceğini, SSK ve BAĞKUR emeklileri içinse bu oranın maksimum yüzde 15 olacağını belirtti. Ayrıca, emeklilerin taban maaşının 15 bin TL’yi geçmeyeceği öngörüsünde bulundu.

p-2.jpg

MALİYE POLİTİKALARI VE ENFLASYON

Karakaş, hükümetin sıkı mali politikaları ve enflasyonla mücadelesinin 2025 yılı boyunca süreceğini vurguladı. "Asgari ücret 22.500 lirayı geçmeyecek, kesin konuşuyorum. 20 bin ile 22.500 arası bir rakamdan bahsediyorum" dedi.

yeni-proje-4-002.jpg

İŞVERENİN TAVRI ÖNEMLİ

Karakaş, işverenlerin duruşunun da asgari ücretteki belirleyici unsurlardan biri olacağını ifade etti. İşverenlerin 500 dolarlık sınırının etkili olacağına dikkat çekerek, artışın bu çerçevede şekilleneceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN