Asgari ücret ve emekli maaşıyla geçinenlere elektrik ve doğal gaz faturası şoku! Prof. Dr. Özgür Demirtaş isyan etti

Asgari ücret ve emekli maaşıyla geçinenlere elektrik ve doğal gaz faturası şoku! Prof. Dr. Özgür Demirtaş isyan etti

Enflasyon ve ekonomik kriz ile birlikte artan fiyatlar da asgari ücret ve emekli vatandaşların cebini zorluyor. Özellikle kış aylarında vatandaşın cebine en çok zorlayan elektrik ve doğalgaz faturaları olurken peş peşe gelen açıklamalar vatandaşı tedirgin ediyor. Konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Özgür Demirtaş, “ vatandaşı kata-kulliye getirmeyin” ifadelerini kullandı. İşte tüm detaylar…

HİLAL NAS

Vatandaşlar güne yeni bir zam haberi ile uyanırken doğalgaz ve elektrik faturalarına zam yapılmayacağı haberi herkesin sevinci oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Yıl sonuna kadar elektrik ve doğalgaz faturalarına zam yapılmayacağını duyurdu. Yeni destek modelini işaret eden Bayraktar, tüketim oranlarına göre destek sağlanacağını da belirtti. Sosyal medya hesabı üzerinden duruma tepki gösteren Özgür Demirtaş ise zam yapmak için vatandaşı kategülliye getirmeyin açıklamalarında bulundu. İşte Özgür Demirtaş'ın o açıklamaları…

YIL SONUNA KADAR ZAM YOK!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğal gaz faturalarında yıl sonuna kadar zam yapılmayacağını açıkladı. Bakan Bayraktar, "Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında bu yıl sonuna kadar herhangi bir fiyat artışı öngörmüyoruz. Elektrikte yeni destek modeli geliyor. Tüketimi yüksek olana destek az olacak" dedi.

dogalgaz-elektrik.jpg

ÖZGÜR DEMİRTAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

Bu açıklamanın ardından ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Demirtaş, "Enflasyonu bu yıl olduğundan düşük gösterip, ücretlere yılbaşında az zam yapmak için kata-külli, dalavere!" ifadelerini kullandı.

demirtas-katakulli.jpgAsgari ücret ve emekli maaşıyla geçinen vatandaşlar, artan yaşam maliyetleri karşısında zorlanıyor. Özellikle enerji faturalarının yüksekliği, dar gelirli kesimleri olumsuz etkiliyor. Bakanlığın zam yapılmayacağı yönündeki açıklaması bir nebze rahatlama sağlasa da, Prof. Dr. Demirtaş'ın enflasyon ve ücret artışları konusundaki uyarıları dikkat çekiyor.

Vatandaşlar, enerji fiyatlarının sabit kalmasının yanı sıra, enflasyonun gerçekçi bir şekilde yansıtılmasını ve ücretlerine adil zamlar yapılmasını talep ediyor. Önümüzdeki dönemde hükümetin bu konularla ilgili alacağı kararlar, dar gelirli vatandaşların yaşam koşullarını doğrudan etkileyecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN