Altının kilogram fiyatında düşüş

Altının kilogram fiyatında düşüş

Standart altının kilogram fiyatı, gün sonunda yüzde 2,4 düşerek 2 milyon 529 bin lira oldu. Cuma gününü 2 milyon 590 bin liradan kapatmıştı.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı, geçtiğimiz hafta yaşanan dalgalanmalarla birlikte 2 milyon 529 bin liraya geriledi. Haftanın son işlem gününde 2 milyon 590 bin liradan kapanan altın, yeni haftanın ilk gününde yüzde 2,4 oranında düşüş kaydetti.

ALTIN FİYATLARINDA DÜŞÜŞ

Altın piyasasında, gün içinde en düşük 2 milyon 529 bin lira, en yüksek ise 2 milyon 585 bin lira seviyeleri görüldü. Altının kilogram fiyatındaki bu düşüş, yatırımcılar ve piyasa analistleri tarafından dikkatle takip edildi. Geçtiğimiz hafta cuma gününü 2 milyon 590 bin liradan kapatan standart altının kilogram fiyatı, yeni haftaya yüzde 2,4 oranında değer kaybederek başladı.

İŞLEM HACMİ VE MİKTARI

Borsa İstanbul'da altın işlemlerinin hacmi 4 milyar 542 milyon 143 bin 280,12 lira olarak kaydedildi. Altının işlem miktarı ise 1.774,48 kilogram olarak gerçekleşti. Bu verilere göre, altın piyasasında ciddi bir hareketlilik yaşandığı gözlendi. Tüm metallerdeki toplam işlem hacmi ise 4 milyar 652 milyon 65 bin 938,49 lira seviyesinde oldu.

EN FAZLA İŞLEM YAPAN KURUMLAR

Altın borsasında gün içinde en fazla işlem yapan kurumlar da belirlendi. İstanbul Altın Rafinerisi, İAR Döviz ve Kıymetli Madenler, Zirve Değerli Madenler, Çakmakçı Kıymetli Madenler ve Hakan Yetkili Müessese, günün en aktif kurumları arasında yer aldı. Bu kurumlar, altın piyasasındaki işlemlerin büyük bir bölümünü gerçekleştirerek dikkat çekti.

PİYASA ANALİZİ

Piyasa uzmanları, altın fiyatlarındaki bu düşüşün çeşitli faktörlerden kaynaklandığını belirtti. Küresel ekonomik gelişmeler, merkez bankalarının faiz politikaları ve jeopolitik riskler, altın fiyatlarının seyrini etkileyen başlıca unsurlar arasında yer alıyor. Ayrıca, doların değer kazanması ve küresel piyasalarda yaşanan belirsizlikler de altın fiyatları üzerinde baskı oluşturuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN