Altın sahiplerinin beklediği haber bugün geldi! Altında ani yükseliş: O rakamı gördü

Altın sahiplerinin beklediği haber bugün geldi! Altında ani yükseliş: O rakamı gördü

Piyasalarda yaşanan hareketlilik altın sahiplerini de heyecanlandırıyor. Elinde altın bulunduranların beklediği o haber bugün geldi. Altın fiyatlarındaki ani yükseliş sonrasında o rakamlar görüldü. İşte altın piyasalarındaki son gelişmeler…

Piyasalarda yaşanan dalgalanmalar altın fiyatlarını da yakından etkiliyor. Yatırım yapacaklar ya da elinde altın bulunduran milyonlarca kişi piyasaları didik didik ediyor. ABD enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte altın fiyatlarındaki ani yükseliş yatırımcının yüzünü güldürdü. İşte altın piyasalarındaki son gelişmeler…

ALTINDA HAREKETLİLİK BAŞLADI

ABD enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte altın fiyatlarındaki hareketlilikte dikkat çekti. Haziran ayı enflasyon rakamları beklentinin altında gerçekleşince tüketici fiyat endeksi Haziran ayında aylık %0.1 aylık bazda ise %3 artış gösterdi. Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar yatırımcının dikkatinde yer alırken ABD beklentilerinin altında kalan enflasyon rakamları sonrasında altın fiyatlarındaki yükseliş %1.5'e ulaştı.

altin-fiyat.jpg

ABD'de %3.3 ten.1 %3.1'e doğru gerileyen yıllık enflasyon %3.0'a ulaşarak beklentinin altında kaldı. Belirtilen rakamlar doğrultusunda FED faiz indirimleri gündeme gelirken ABD enflasyon verilerinin açıklanması altın fiyatlarını da tetikledi. TÜFE beklentilerinin altında gerçekleşen rakamlar ile birlikte ons altın 2.406 dolara kadar yükseldi.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Kapalıçarşı'da altının gramı sabah saatlerinde 2 bin 522 liradan işlem görmeye başlamıştı.

  • Gram altın 2 bin 538 lira
  • Çeyrek altın 4 bin 088 lira
  • Yarım altın 8 bin 201 lira
  • Cumhuriyet altını 16 bin 755 lira
  • ONS altın 2,407 dolar

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN