Altın sahiplerine soğuk duş! İslam Memiş altın biriktirenleri uyardı, şok düşüşlere hazır olun!

Altın sahiplerine soğuk duş! İslam Memiş altın biriktirenleri uyardı, şok düşüşlere hazır olun!

Altın yatırımcıları yakından ilgilendiren yeni gelişmeler yaşandı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, özellikle altın biriktirenler için önemli açıklamalarda bulunurken ani düşüşlerin yaşanabileceği öğrenildi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Eylül ayında piyasalarda büyük değişiklikler yaşanabilir. Altın fiyatlarıyla ilgili uyarılarda bulunan ünlü ekonomist İslam Memiş, yatırımcılara soğuk duş etkisi yaratan açıklamalarda bulundu. Memiş, son dönemde yaşanan rekorların ardından dikkat edilmesi gereken önemli noktaları paylaştı.

altin4-001.jpg

YATIRIMCILARI ŞAŞIRTAN UYARILAR

Son dönemde altın piyasasında yaşanan hareketlilik, yatırımcıların dikkatini çekti. Özellikle Ağustos ayında 2530 dolara kadar yükselerek rekor kıran ons altının ardından, eylül ayı itibarıyla yaşanabilecek değişimlere dair öngörüler merak konusu oldu. Ünlü ekonomist İslam Memiş, altın biriktirenlere önemli uyarılarda bulundu.

Memiş, altın piyasalarında tarihi gelişmelerin kapıda olduğunu belirterek, "Eylül ayına iki gün kaldı, hazırlığa başlayın" şeklinde dikkat çekici bir açıklamada bulundu. ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından yapılacak olası faiz indirimi kararının altın fiyatlarını etkileyeceği öngörüsü, piyasalarda büyük bir beklenti yarattı. Ancak, Memiş’in yaptığı açıklamalar bu beklentilere soğuk bir duş etkisi yarattı.

altin.jpg

TARİHİ YÜKSELİŞLER Mİ GELİYOR?

İslam Memiş, son verilerin faiz indiriminin yılın geri kalanında güçlü bir ihtimal olduğunu gösterdiğini belirtti. Özellikle gram altının 2800 lira sınırına yaklaşarak rekor kırdığı bu dönemde, yatırımcılara piyasalarda yaşanacak olası dalgalanmalara karşı dikkatli olmalarını tavsiye etti. Memiş, bu tarihlerde altın fiyatlarında yaşanabilecek yeni gelişmeleri değerlendirmeye devam edeceklerini vurguladı.

altin-5.jpg

İŞTE MEMİŞ’İN AÇIKLAMALARI

“Fed Başkanı Powell'ın güvercin tondaki açıklamaları ve enflasyon verileri gösteriyor ki, altın için ciddi bir yükseliş kapıda. Son haftalarda yaşananların sadece bir hazırlık süreci olduğunu söyleyebiliriz çünkü Fed'in faizleri indirmesiyle birlikte dolardan çıkacaklar için ilk durak altın olacaktır.

Yılın geri kalan dört aylık bölümünde önemli fiyat kırılmaları yaşanacak. Zaman zaman yaşanacak ani yükselişler, beraberinde şok düşüşleri izleyecek. Elbette bu teknik düzenlemeler sırasında paniğe kapılmamak ve altının uzun süreli olarak yükselişine devam edeceğini hafızalardan çıkarmamak gerekiyor.

Yıl sonuna kadar gram altın tarafında 3000 lira ile 3500 lira aralığında geniş bir bant hedefimiz bulunuyor. Ons altındaki yükselişler de aynı şekilde devam edecektir ve 2800 dolarlık bir beklenti güncelliğini korumaya devam edecek. Altında kısa süreli düşüşlere aldanıp elindekini satanlar, yerine yenisini koyamayacak.”

altin-4.jpg

EYLÜL AYI İLE BERABER KENDİNİ HİSSETTİRECEK

“Yükseliş hareketi eylül ayı itibarıyla kendini hissettirecek. Bu yüzden altında pozisyon alacakların, bu hafta tamamlanmadan kararını vermesi gerekiyor. Sadece altın da değil, biliyorsunuz bir sözümüz var. Yıl boyunca herkes eğlenir ama en son gülen gümüş olur diye. Yılın son bölümünde gümüş fiyatlarında da çok ciddi yükselişler yaşanacaktır.

Emtia piyasasında yaşanacaklar, satın almak için kimseye fırsat vermeyecek. Aniden vurup geçecek, bu nedenle hazırlıkları tamamlayıp, alınacakları kenara koymanın tam vakti.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN