Altın sahiplerine kötü haber! 81 ilde geçerli olacak: Bakanlık kararıyla yasaklanabilir

Altın sahiplerine kötü haber! 81 ilde geçerli olacak: Bakanlık kararıyla yasaklanabilir

Güvenli liman olarak görülen altında işler değişiyor mu? Altın sahiplerine kötü haber! Altına yönelik kota uygulamasına gidilmişti, Bakan Şimşek duyurmuştu. 81 ilde geçerli olacak, bakanlık kararıyla yasaklanabilir...

Türk Lirası mevduatını teşvik etmek amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı, altın alım-satım işlemlerine yönelik yeni kısıtlamalar getirmeye hazırlanıyor. Türkiye'nin 81 ilinde geçerli olacak bu düzenleme ile altına olan ilgiyi azaltmak ve TL'ye geçişi hızlandırmak hedefleniyor. Bakanlık, yurt dışından ithal edilecek işlenmemiş altına yönelik vergiler ve kısıtlamalar getirirken, altın alım işlemlerine kota tahsisi yapıldığını duyurmuştu.

'YAZ AYLARI BİTMEDEN ÜRETİM DURABİLİR'

Günboyu'nun haberine göre, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Türkiye’de yüksek enflasyonun tam anlamıyla önüne geçilemediğini belirterek, altın piyasalarını denetleyici bir dizi değişikliğin muhtemel olduğunu söyledi. Memiş, geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yaptığı açıklamalara atıfta bulunarak, Türkiye genelinde gram altın üretimine kısıtlama getirilmesinin gündemde olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Geçtiğimiz yıl Mehmet Şimşek göreve gelir gelmez çeyrek gram ve yarım gram altınların üretimini yasaklamıştı. Yaz ayları bitmeden 22 ayarlık 1 gram boyutundaki altınların da üretiminin durdurulması çok muhtemel"

Yastık altında 3 bin 500 ton altın

'BUNUN NERESİ MEMLEKETİN MENFAATİNE?'

Sarrafiye grubu altınların üretimine getirilen yasaklar, altın ithalatına yönelik kısıtlama ve vergiler ile kota uygulamalarına tepki gösteren kuyumculuk sektörü temsilcilerine yanıt veren Şimşek, "Altına yönelik bir kota uygulamasına gittik. Tabii ki çıkar çevreleri memnun değil... Valla kusura bakmasınlar, bir metali ülkede olmayan döviz kaynaklarıyla ithal edeceksiniz, sonra bir köşede atıl olarak duracak. Bunun neresi memleketin menfaatine? Vatandaşlarımızın tercihine saygılıyım. Bu noktada hiçbir tereddüt yok ancak biz burada kaynaklarımızı ülkemizin menfaatine ve yatırıma, üretime, dolayısıyla istihdama ve ağırlıklı olarak ihracata dönüştüreceğiz." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN