Altın sahipleri hiç beklemiyordu! Dünya Bankası açıkladı, uzun süre sonra bir ilk olacak

Altın sahipleri hiç beklemiyordu! Dünya Bankası açıkladı, uzun süre sonra bir ilk olacak

Altın sahipleri bunu hiç beklemiyordu! Dünya Bankası'ndan açıklama geldi! Uzun süre sonra bir ilk olacak! Altında rekor bekleniyor...

Dünya Bankası, küresel emtia fiyatlarının geçen yılki keskin düşüşünden sonra dengelendiğini ve altının 2024'te rekor seviyelere ulaşabileceğini belirtti.

Dünya Bankası'nın yayınladığı "Emtia Piyasaları Görünümü" raporuna göre, küresel emtia fiyatları 2022 ve 2023 arasında yaklaşık yüzde 40 geriledi. Bu düşüşün, genel enflasyonun azaltılmasında önemli bir rol oynadığı vurgulandı.

Raporda, 2023'ten bu yana Dünya Bankasının emtia fiyatları endeksinin temelde değişmediği ve jeopolitik gerilimlerde artış beklenmediği belirtildi. Bu doğrultuda, bu yıl küresel emtia fiyatlarında yüzde 3, 2025'te ise yüzde 4'lük bir düşüş öngörüldü.

ORTA DOĞU ÇATIŞMALARININ ENERJİ SEKTÖRÜNE ETKİSİ

TPAO 2 yıl daha Diyarbakır'da olacak! - Diyarbakır Özgür Haber Gazetesi

Özellikle petrol fiyatlarının jeopolitik gerilimlerden etkilendiği ve çatışmalardan kaynaklanan arz kesintilerinin olmaması halinde Brent petrolün varil fiyatının bu yıl ortalama 84 dolar, gelecek yıl ise 79 dolar olabileceği tahmin edildi.

Raporda, Orta Doğu'daki çatışmaların tırmanmasının doğal gaz, gübre ve gıda fiyatlarını da artırabileceği belirtilirken, yeşil teknolojilere yapılan yatırımların küresel temiz enerjiye geçiş için kritik olan temel metallerin fiyatlarını artırdığı ifade edildi. Bakır fiyatlarının yüzde 5, alüminyum fiyatlarının da yüzde 2 artmasının beklendiği raporda vurgulandı.

ALTIN FİYATLARINDA REKOR BEKLENİYOR

Altın fiyatları yükseldi – Yeni Yaşam Gazetesi | Yeni Yaşam

Raporda, Orta Doğu'daki çatışmaların petrol arzındaki kesintileri artırabileceği ve bu durumun küresel enflasyonu yükseltebileceği vurgulandı. Ayrıca, altın fiyatlarının, güvenli liman arayan yatırımcılar ve artan jeopolitik zorluklar nedeniyle 2024'te rekor seviyelere ulaşabileceği öngörüldü.

Dünya Bankası yetkilileri, küresel enflasyonun hala yüksek seyrettiğine dikkat çekerek, merkez bankalarının emtia fiyatlarındaki dalgalanmalara karşı dikkatli olması gerektiğini belirtti. Özellikle enerji fiyatlarındaki ani yükselişlerin enflasyonist etkileri konusunda önlem alınması gerektiği vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN