Alman devi otomobil fabrikasını satıyor

Alman devi otomobil fabrikasını satıyor

Audi, Brüksel'deki üretim tesisini satmaya hazırlanıyor. Ancak, şu ana kadar 26'dan fazla potansiyel alıcıyla yapılan görüşmelere rağmen fabrika için net bir teklif alınamadığı bildirildi.

Belçika basınında yer alan haberlere göre, Audi’nin Brüksel'deki fabrikasını devralmak üzere yapılan 26 görüşmeden somut bir sonuç çıkmadı. Brüksel’de 3 bin çalışanı bulunan bu fabrikanın geleceği belirsizliğini korurken, Audi'nin işçilerin güvenliğini sağlamayı ve üretimi sürdürmeyi hedefleyen bir alıcı arayışında olduğu belirtildi. Ancak, şu ana kadar ciddi bir teklifin gelmediği ifade ediliyor.

Audi, Brüksel'deki tesisinde ürettiği lüks elektrikli otomobil modeli Q8 için talebin azalması nedeniyle üretimi Meksika'ya kaydırma kararı almıştı. Eylül ayının başında ise Volkswagen Grubu, Brüksel fabrikasına yeni model tahsis edilmeyeceğini duyurarak, fabrikanın geleceği ile ilgili belirsizliği artırmıştı. Bu gelişmeler karşısında çalışanlar, işbaşı yapmayan işçiler olarak protesto gösterileri düzenlemeye başladı. Üretimi tamamlanmış araçların anahtarlarını alarak durumu protesto eden işçiler, belirsizliğin sona ermesini talep etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN