Akaryakıta zam bitmedi! En büyük zam o tarihte geliyor: 3 büyük kuruluştan petrol tahmini

Akaryakıta zam bitmedi! En büyük zam o tarihte geliyor: 3 büyük kuruluştan petrol tahmini

Akaryakıt fiyatlarına yeni bir zam yola çıktı. ÖTV zammı sonrasında asıl büyük zammın o tarihte geleceği paylaşıldı. Petrol tahminlerini paylaşan 3 büyük kuruluş kötü haberi verdi. İşte akaryakıta zam beklenen o tarih...

Brent petrol varil fiyatı ve dolar kurundan etkilenen akarakıt fiyatları neredeyse her hafta güncelleniyor. Son olarak geçtiğimiz gün gelen ÖTV zamlarının yanı sıra asıl dev zam duyuruldu. Petrol tahmininde bulunan 3 büyük kuruluş o tarihi işaret etti. İşte o tarih...

DÜNYA DEVLERİ PAYLAŞTI

Dünya gazetesinden Emre Ergül'ün haberine göre, petrol kuruluşlarından yeni tahminler geldi. Piyasada yankı uyandıran tahminler Citi, Lipow Oil Associates ve Goldman Sachs gibi dev isimlerden geldi. Paylaşılan 3 dev firmanın petrol fiyatları hakkındaki tahminleri dünya gündeminde yer aldı.

brent-1.webp

3 BÜYÜK KURULUŞTAN PETROL TAHMİNİ

Akaryakıt piyasasını yakından ilgilendiren petrol tahminleri hakkında üç büyük kuruluşun açıklamaları şu şekilde;

  • Citi Petrol Tahmini: Citi'nin tahminlerine göre, petrol fiyatı yıl sonunda 70 - 80 dolar seviyelerinde olacak. 2025 yılı için ise 60 -70 dolar seviyelerini işaret etti. Petrol fiyatlarına dair Citi'nin küresel enerji stratejisti Eric Lee, Yahoo Finance'a röportaj verdi. Stoklarda artış olduğunu söyleyerek, tahminlerini paylaşan Eric Lee, küresel petrol talebindeki büyümenin hız keseceğini ve 2030 yılından önce zirveye ulaşacağını öngördü.
  • Lipow Oil Associates Petrol Tahmini: Lipow Oil Associates'in Başkanı Andy Lipow'dan da petrol fiyatları hakkında tahminleri geldi. Orta Doğu'nun yaşadığı gerginliklerden bahseden Lipow, petrol fiyatlarının artacağını tahmin ediyor. Gerilimlere göre, varil başı fiyatın bu yıl 90 dolara kadar ilerleyeceğini düşünüyor. İsrail ile İran'ın desteklediği Lübnan'da bulunan Hizbullah milisleri arasındaki gerilimin artması sonucunda Tahran'ı da kapsayablieceği işaret edildi. Petrol arzında düşüşe sebep olabilecek bu gelişmeyle tahminlerini duyurdu.
  • Goldman Sachs Petrol Tahmini: Dünyaca ünlü dev banka Goldman Sachs ise dolar kuru tahminlerinin ardından petrol fiyat tahmininde de bulundu. Yıl sonu için ortalama 82 dolar tahmini paylaşarak görüşlerini bir bir paylaştı. Petrol talebinin 2030 yılında zirveye ulaşacağını işaret ederek, 2034 yılına kadar kullanımda artış beklediğini paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN