ABD'nin ardından İngiltere'den de Rusya yaptırımı: Türkiye de listede

ABD'nin ardından İngiltere'den de Rusya yaptırımı: Türkiye de listede

ABD'nin ardından İngiltere de Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle Moskova Borsası dahil 50 hedefe yeni mali yaptırımlar uygulayacak. Bu yaptırımlar, Rusya'nın finansal sistemi ve askeri üretimini hedef alıyor.

İngiltere de Rusya’ya karşı yeni mali yaptırımlar uygulama kararı aldığını duyurdu. Bu karar, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları nedeniyle alınmış olup, aralarında Moskova Borsası'nın da bulunduğu 50 hedefi kapsıyor.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, G7 ülkeleriyle koordineli olarak hayata geçirilecek olan bu yaptırımlar, Rusya’nın finansal sistemini ve askeri üretim kapasitesini zayıflatmayı amaçlıyor.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Ukrayna’nın özgürlük mücadelesine destek verdiklerini belirterek, Rusya’nın savaş kapasitesini mali açıdan hedef aldıklarını ifade etti.

Yaptırımlar, Rusya'nın petrol ihracatında kullandığı araçları, mühimmat, makine ekipmanları, mikroelektronikler ve lojistik tedarikçilerini içeriyor. Bu tedarikçilerin bazıları Türkiye, Çin, İsrail ve Kırgızistan’da bulunuyor. Ayrıca, Kuzey Kore’den Rusya’ya askeri malzeme taşıyan gemiler de yaptırım kapsamına alındı.

ABD de geçtiğimiz günlerde Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlarını açıklamıştı. ABD Hazine Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın aldığı bu kararlar, Rusya dışında Çin, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki 300 hedefi kapsıyor. Bu yaptırımlar arasında Moskova Borsası da bulunuyor.

Moskova Borsası ise ABD’nin yaptırım duyurusuna cevaben, 13 Haziran’dan itibaren dolar ve euro cinsinden işlemleri durduracağını açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN