ABD'li dev bankadan korkutan dolar tahmini! O tarihte dolar alıp başını gidecek. Parasını Türk lirasında tutanlar yandı

ABD'li dev bankadan korkutan dolar tahmini! O tarihte dolar alıp başını gidecek. Parasını Türk lirasında tutanlar yandı

Dolar kurunda yaşanan son dakika gelişmeleri yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dalgalanan dolar\TL 33 lirayı aşmış durumda. Vatandaşlar 'Dolar yükselecek mi düşecek mi? Dolar alınır mı satılır mı?' sorularını araştırırken yeni bir uyarı geldi. ABD'li dev bankadan korkutan dolar tahmini! O tarihte dolar alıp başını gidecek. Parasını Türk lirasında tutanlar yandı.

Türkiye'de birçok yatırımcı elindeki Türk lirasını dolara çevirmekte. Özellikle son yıllarda dolar kurundaki artış vatandaşların iştihanı kabartırken sıcak bir uyarı geldi. Yatırımcılar 'Dolar düşecek mi yükselecek mi? Dolar alınır mı satılır mı?' sorularını araştırırken ABD'nin önde gelen bankalarından olan Wells Fargo yıl sonu dolar tahminin güncelledi. ABD'li dev bankadan korkutan dolar tahmini! O tarihte dolar alıp başını gidecek. Parasını Türk lirasında tutanlar yandı. İşte JWells Fargo'nun yıl sonu dolar tahmini...

ABD'Lİ DEV BANKADAN KORKUTAN DOLAR TAHMİNİ

Türkiye için dolar ve enflasyon beklentisini açıklayan bankalara ABD’li Wells Fargo da eklendi. ABD’li dev banka, enflasyonun yüzde 55-60 seviyesine olmasını beklediklerini açıkladı.

CNBC-e’den Safa Gümüş’ün haberine göre Wells Fargo Uluslararası Ekonomisti ve Döviz Stratejisti Brendan McKenna doların ise 32,5 lira olmasını beklediklerini kaydetti. McKenna paritedeki güncel seviyelerin zirve olduğunu ve TL’nin yıl sonuna kadar kademeli olarak toparlanabileceğini beklediklerini söyledi.

yeni-proje-2024-07-25t142506-863.jpg

O TARİHTE DOLAR ALIP BAŞINI GİDECEK! PARASINI TÜRK LİRASINDA TUTANLAR YANDI

McKenna, "Merkez Bankası'nın faiz oranlarını bu yılın sonuna kadar mevcut seviyelerde tutmasını beklerdim, ancak bu büyüklükte bir dezenflasyon yüzde 50 politika faiz oranlarıyla bile gerçekleşmeyebilir. Yılsonu enflasyonunun yüzde 55- yüzde 60'a yakın olmasını bekliyorum” şeklinde konuştu.

yeni-proje-2024-07-25t142442-790.jpg

Enflasyon konusunda açıklamalar yapan McKenna, enflasyonun yüzde 38 olması yönündeki beklentinin fazla iddialı olduğunu düşündüğünü söyledi.

Daha önce Türkiye için 2024 yılı sonu dolar kuru tahminini açıklayan HSBC, Fitch ve Morgan Stanley söz konusu dönemde kurun 36 lira seviyesinde olmasını beklediklerini duyurmuştu. Deutsche Bank ise dolar kurunun yıl sonunda 37 lira olacağını tahmin etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN