50 derece sıcaklıkta bile arabanın içini serin tutuyor! Hyundai'nin nano soğutmalı cam filmi tanıtıldı

50 derece sıcaklıkta bile arabanın içini serin tutuyor! Hyundai'nin nano soğutmalı cam filmi tanıtıldı

Hyundai tarafından geliştirilen bu sistem 50 derece sıcaklıkta bile arabanın içine serin tutuyor. İşte, Hyundai’nin tanıttığı nano cooling film…

Hyundai, ilk kez geçtiğimiz yaz duyurduğu Nano Cooling Film’in testlerine başladı. Şirket, etkileyici soğutma performansı sunan cam filmini devrim niteliğinde olarak tanımlıyor.

Hyundai, geliştirdiği yeni cam filminin gerçek dünyadaki performansını gözler önüne sermek için Pakistan’ın Lahor kentindeki 70 araca uyguladı. Yaz mevsiminde hava sıcaklıklarının 50 dereceyi bulduğu kent, baharda bile sıcak havası ile teste uygun bir kent.

hyundai-1.jpg

ETKİSİ GELENEKSEL CAM FİLMLERDEN ÇOK DAHA FAZLA

Koreli üretici, Nano Soğutma Filmini geleneksel siyah camlar ile karşılaştırarak, sürücünün kafasının etrafındaki hava sıcaklığını 10,98 dereceye kadar düşürebildiğini söyledi. Herhangi bir film uygulaması yapılmayan duruma göre ise sıcaklığın 12,33 dereceye kadar azaldığı açıklandı. Nano film, araç içi yüzey sıcaklığındaysa daha iyi performans sergiliyor. Klasik filmlere kıyasla 15,38 derece, filmsiz camlara göre de 22 derecelik sıcaklık düşüşü gerçekleştirerek etkisini ortaya koyuyor.

hyundai-2.jpg

Hyundai, bu yeni film sisteminin dış kaynaktan gelen ısıyı engellemenin dışında, içerideki ısının da kaçmasına izin verdiğini belirtiyor. Filmin dış katmanı, orta kızılötesi dalga boylarında ısıyı aracın içinden dışına doğru yayarken, içte bulunan 2 katman, gelen ısıyı kızılötesine yakın dalga boylarında yansıtarak içeriye ulaşan toplam ısı miktarını azaltıyor.

Hyundai aynı zamanda filmin daha iyi sonuç vermesi için geleneksel koyu renkli filmler ile beraber uygulanabileceğini de söylüyor. Şirket, filmin son testlerinden geçtiğini ve yakın zamanda seri üretime geçeceği bilgisini de paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN