21 yeni elektrikli otomobil geliyor! Hyundai müjdeyi verdi, aralarında uygun fiyatlı modeller de olacak

21 yeni elektrikli otomobil geliyor! Hyundai müjdeyi verdi, aralarında uygun fiyatlı modeller de olacak

Hyundai müjdeyi patlattı, 21 yeni elektrikli otomobil için düğmeye bastı! Aralarında uygun fiyatlı modeller de bulunacak...

Hyundai Motor Company, 2024 CEO Yatırımcı Günü'nde "Hyundai Way" stratejisini duyurarak önümüzdeki yıllar için hedeflerini açıkladı. Hyundai, elektrikli ve hibrit araç pazarındaki rekabet gücünü artırmaya yönelik stratejik adımlar atarak, batarya ve otonom araç teknolojilerine ağırlık vereceğini belirtti.

Şirketin Başkanı ve CEO'su Jaehoon Chang, Hyundai'nin 2023 yılına kıyasla satış hacmini %30 oranında artırmayı hedeflediğini ve 2030 yılına kadar yılda 5.5 milyon araç satışı öngördüklerini açıkladı. Bu rakamın 2 milyonunu elektrikli araçların oluşturması planlanıyor.

2030 YILINA KADAR 21 YENİ ELEKTRİKLİ OTOMOBİL MODELİ

Hyundai looks to spend $2.4 billion in developing EVs for India as it eyes $3.5 billion IPO – Firstpost

Hyundai, Kuzey Amerika ve Çin pazarları için yeni bir uzun menzilli elektrikli araç modeli olan EREV'leri tanıtmayı planlıyor. Bu araçlar, tek şarjla 900 km’den fazla menzil sunacak. Ayrıca, Hyundai 2030 yılına kadar 21 yeni elektrikli araç modelini piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Hyundai, hibrit sistemini geliştirerek mevcut 7 modelden 14 modele çıkarmayı ve bu modelleri lüks markası Genesis'e de dahil etmeyi planlıyor. Yeni nesil TMED-II sistemiyle performans ve yakıt verimliliğini artırarak hibrit araç pazarında liderliği hedefliyor.

Batarya teknolojisine de odaklanan Hyundai, yeni nesil piller ve uygun fiyatlı NCM pillerle bu alandaki rekabet gücünü artırmayı hedefliyor. Ayrıca, otonom sürüş teknolojilerinde dünya liderleriyle iş birliğini genişleterek, otonom araçların ticarileştirilmesine yönelik adımlar atacak.

2033 yılına kadar 90 milyar dolar yatırım yapmayı planlayan Hyundai, hissedarlarına da yüksek getiriler sunmayı hedefliyor. Hyundai'nin bu iddialı planları, markayı elektrikli ve hibrit araç pazarında öncü bir konuma taşımayı amaçlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN