Zelenskiy ilk kez doğruladı: Ukrayna ordusu Rusya topraklarına girdi

Zelenskiy ilk kez doğruladı: Ukrayna ordusu Rusya topraklarına girdi

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle başlayan savaşın seyri, beklenmedik bir şekilde değişti. Ukrayna ordusu, cesur bir hamleyle Rusya topraklarına derinlemesine bir operasyon düzenledi. Sınır ötesi taaruzu Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy de bugün yayınladığı video ile "Savaşı Rusya topraklarına taşıdık" diyerek ilk kez doğruladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna ordusunun Rusya'nın batısında yer alan Kursk bölgesinde bir sınır ötesi operasyon yürüttüğünü ilk kez doğruladı. Operasyon, Ukrayna'nın Şubat 2022'de başlayan Rus işgalinden bu yana Rusya'nın içlerine kadar ulaşan en kapsamlı harekatı olarak dikkat çekiyor.

Ukrayna ordusu, Salı günü sürpriz bir hamleyle Rusya sınırlarının içine girerek başlattığı bu operasyonu altı gündür sürdürüyor. Ukrayna askerlerinin Rusya'nın 10 kilometre derinliğine kadar ilerlediği düşünülüyor. Çatışmaların Cumartesi gecesi de devam ettiği bildirildi ve bir füzenin Kursk bölgesinde bir apartmana isabet ettiği aktarıldı. Kursk Valisi Aleksei Smirnov, Ukrayna'nın "hain" saldırısında 15 kişinin yaralandığını belirtti.

"SAVAŞI RUSYA TOPRAKLARINA TAŞIDIK"

Zelenskiy, bugün yayınladığı video mesajında, Ukrayna'nın savaşı "saldırganın topraklarına" taşıdığını vurguladı. Bu açıklama, Ukrayna'nın savaşın seyrini değiştirme çabasının bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

1kapak-001.jpg

Rusya ise bu saldırılara sert yanıt vereceğini ilan etti. Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova, Kiev rejiminin Rus halkını terörize etmeyi amaçladığını belirterek, Ukrayna'nın bu saldırılarının askeri açıdan hiçbir anlam taşımadığını söyledi. Zakharova, son 24 saat içinde Kursk'a yönelik büyük bir gece saldırısı dahil birçok saldırı düzenlendiğini açıkladı.

76 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Bu süreçte, 76 binden fazla kişi Kursk bölgesinden tahliye edildi ve sınırdaki Kursk, Belgorod ve Bryansk bölgelerinde terörle mücadele rejimi uygulamaya konuldu.

9817659.jpg

Zelenskiy, Ukrayna'nın bu operasyonları dolayısıyla "savaşçılarına" teşekkür etti ve ülkenin en üst düzey askeri komutanı Oleksandr Syrskyi ile görüştüğünü duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN