Zelenskiy: Bu savaşı kendi şartlarımızla bitireceğiz

Zelenskiy:  Bu savaşı kendi şartlarımızla bitireceğiz

Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'den açıklama geldi. Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savaşı'nı kendi şartlarıyla bitireceklerini ifade etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen "2024 Ukrayna İyileştirme Konferansı"nın açılışına katıldıktan ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile basın toplantısı düzenledikten sonra Federal Meclis'te konuşma yaptı. Zelenskiy, savaşı kendi şartları doğrultusunda bitireceğini belirtti.

Konuşmasında, Ukrayna'ya yapılan ve yapılacak yardımlardan dolayı Almanya'ya teşekkür etti ve Avrupa'nın savaşın olmadığı bir kıta olması gerektiğini dile getirdi. Rusya-Ukrayna Savaşı'nı çocuklara miras bırakmayacaklarını belirterek, savaşı kendi şartlarında bitireceklerini ve Rusya'nın yol açtığı tüm zararı ödemesi gerektiğini ifade etti.

Zelenskiy, savaşın kimin kazandığına şüphe bırakmayacak şekilde sona ermesini isteyerek, Rusya'nın Avrupa'da ilerleyişine izin verilmemesi gerektiğini vurguladı. Rusya'nın Ukrayna'yı bölmesine izin vermeyeceklerini ve Rusya'nın hedeflerini değiştirmeye zorlanması gerektiğini belirtti.

Zelenskiy ayrıca, 15-16 Haziran'da İsviçre'de düzenlenecek Ukrayna Barış Zirvesi'ne de değinerek, zirveye dünyanın her yerinden temsilcinin katılacağını söyledi. Ayrıca, diplomasiye şans vermek istediklerini ve Ukrayna'nın hiçbir zaman yalnızca silahların gücüne güvenmediğine dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN