Yunanistan'da tren kazasının yıl dönümünde grev kararı

Yunanistan'da tren kazasının yıl dönümünde grev kararı

Yunanistan'ın dört bir yanındaki işçiler, 57 kişinin ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açan ülkenin en ölümcül tren kazasından bir yıl sonra bugün greve kararı aldı. 28 Şubat 2023'te meydana gelen kaza ülke çapında büyük protestolara neden olmuştu.

Yunanistan'da 28 Şubat 2023'te meydana gelen 57 kişinin ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açan tren kazasının yıl dönümünde işçiler grev kararı aldı.

AFP'de yer alan habere göre tren kazası ülkede çapında büyük protestolara neden olmuştu. Kazayla ilgili soruşturma devam ederken resmi soruşturma kapsamındaki müfettişler, sorgulamanın 8 Mart'a kadar tamamlanması beklenmiyor.

Memurlar sendikası Adedy, "Bir yıl sonra unutmadığımızı haykırmak için sokaklara geri döndük. Trajediden sorumlu olanlar suç teşkil eden eylemlerinin hesabını hala vermediler" dedi.

Kayıplar için Pazar günü bir anma töreni düzenlenirken yakınları bugün kaza yerinde toplanmayı planlıyor.

tren222.jpg

KAZA SONRASI 3 GÜN ULUSAL YAS İLAN EDİLMİŞTİ

Felaket, Larissa kentinin dışındaki bir tünel yakınında, içinde çoğu öğrenci olmak üzere 350'den fazla kişinin bulunduğu bir yük treni ile bir yolcu treninin çarpışması sonucu meydana gelmişti.

Yolcular, trenin devrilmesi sırasında parçalanmış vagonlar ve yanan enkazlar arasında sıkışıp kaldıklarını anlattı. Kaçmak için camları kırdılar. Alevler pek çok cesedin tanınmayacak kadar yanmasına neden oldu. Trajedi, üç gün süren ulusal yas ve birçok şehirde kitlesel protestolara yol açtı; göstericiler, demiryolunun İtalyan işletme şirketi Hellenic Train'in ofislerine taş fırlattı.

Kazada 19 yaşındaki kızını kaybeden Maria Karystianou, AFP'ye verdiği röportajda, Yunan adaletine 'inancının olmadığını' ve davasını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne sunacağını söyledi. 34 demiryolu çalışanı ve yetkilisi felaketle ilgili olası suçlamalarla karşı karşıya olsa da, davanın Haziran ayından önce başlaması beklenmiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN