Yemen açıklarında göçmen faciası: En az 49 kişi hayatını kaybetti, 140 kişi kayıp

Yemen açıklarında göçmen faciası: En az 49 kişi hayatını kaybetti, 140 kişi kayıp

Düzensiz göçmenlerin yolculuğu bir kez daha faciayla sonuçlandı. Yemen açıklarında yaklaşık 250 düzensiz göçmenin bulunduğu bir tekne alabora oldu. Yetkililerden gelen bilgilere göre, facia sonucunda 49 kişi hayatını kaybederken, 78 kişi ise kurtarıldı. 140 kişinin ise kayıp olduğu bilgisi verildi.

Yemen'in güneydoğusundaki Şebve ili açıklarında, 10 Haziran'da yaklaşık 250 düzensiz göçmenin bulunduğu teknenin alabora olması sonucu facia yaşandı.

Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Sözcüsü Mohammedali Abunajela, Yemen açıklarında yaşanan tekne kazasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HAYATINI KAYBEDENLERİN ARASINDA 31 KADIN VE 6 ÇOCUK DA BULUNUYOR

Abunajela, "Yemen açıklarında bir teknenin alabora olması sonucu en az 49 düzensiz göçmen öldü ve 140 kişi ise kayıp. Korkunç trajedide hayatını kaybedenlerin arasında 31 kadın ve 6 çocuk da bulunuyor." ifadelerini kullandı.

Yaşanan trajedinin, göç sorunlarına acil çözüm bulmak ve göç yollarında düzensiz göçmenlerin emniyetini sağlamak için beraber hareket etmenin önemini ortaya koyduğunu belirten Abunajela, hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

Abunajela, hayatta kalanlara destek sağlayarak bölgede arama ve kurtarma faaliyetlerini geliştirmeye kararlı olduklarını kaydetti.

Şebve iline bağlı Radum ilçesi Kaymakamı Hadi Harma, dün AA muhabirine yaptığı açıklamada, Etiyopya'dan gelen yaklaşık 250 düzensiz göçmeni taşıyan bir teknenin Radum sahiline yanaştığı sırada çok sayıda kişinin tekneden denize düştüğünü bildirmişti.

Düzensiz göçmenlerin, Radum açıklarında kıyıya yaklaşık bir deniz mili uzaklıktayken tekneden düştüğünü aktaran Harma, 26'sı kadın, 12'si erkek 38 düzensiz göçmenin hayatını kaybettiğini aktarmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN