WSJ: Elon Musk, Putin ile düzenli olarak gizlice temas kuruyor

WSJ: Elon Musk, Putin ile düzenli olarak gizlice temas kuruyor

Wall Street Journal (WSJ), Elon Musk'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile düzenli ve gizli temaslar kurduğunu iddia etti. Haberde, ikilinin jeopolitik, iş dünyası ve kişisel konular üzerine görüştükleri belirtilirken, ABD yönetiminin bu durumdan rahatsız olduğu ancak Musk'a resmi bir uyarı yapılmadığı vurgulandı.

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, milyarder iş insanı Elon Musk'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile düzenli ve gizli temaslarda bulunduğunu öne sürdü.

Haberde, bu görüşmelere dair bilgi sahibi kişilerin verdiği bilgilere yer verilirken, Musk ve Putin'in jeopolitik meselelerden iş dünyasına, hatta kişisel konulara kadar çeşitli konularda fikir alışverişi yaptıkları iddia edildi.

Washington yönetiminin Musk'ın teknolojilerine olan bağımlılığının arttığını vurgulayan kaynaklar, hükümetin bu anlamda "bir "ikilem" içinde bulunduğunu belirtti.

ABD YÖNETİMİNDEN MUSK’A UYARI GELMEDİ

Ancak kaynaklar, Musk ve Putin arasındaki temaslardan "hoşlanmayan" ABD yönetiminin Musk’a yönelik herhangi bir uyarıda bulunmadığını da ifade etti. Habere göre, hükümet yetkilileri bu temasların olası güvenlik riskleri oluşturmasından endişe duyuyor.

Elon Musk ise, Putin ile yalnızca bir kez, 2021 yılı Nisan ayında uzayla ilgili bir görüşme yaptığını dile getirmişti. Ancak WSJ’ye konuşan kaynaklar, Musk’ın bu temaslarının son dönemde de sürdüğünü iddia etti.

Kaynaklar, Rus yönetiminin 2023 sonlarında Musk'tan SpaceX'in uydu internet sistemi Starlink'i Tayvan üzerinde aktif hale getirmemesini talep ettiğini söyledi.

Habere göre, mevcut yönetimden bazı yetkililer, Musk'ın ABD hakkında "gizli bilgilere" de erişiminin olması nedeniyle bu temasların güvenlik endişesi yarattığı görüşünü paylaşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN