UNRWA: İki milyondan fazla Gazzeli için burası gerçek bir cehennem

UNRWA: İki milyondan fazla Gazzeli için burası gerçek bir cehennem

İsrail’in 7 Ekim 2023'ten bu yana aralıksız saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor. Gazze'nin büyük bir kısmı yok edildiğini söyleyen UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, "İki milyondan fazla Gazzeli için burası gerçek bir cehennem. Çocuklar yetersiz beslenme ve susuzluktan ölüyor." dedi.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze'deki durumu "gerçek bir cehennem" olarak nitelendirdi. Lazzarini, BM Cenevre Ofisi'nde yapılan Danışma Komisyonu Toplantısı'nda, Gazze'de iki milyondan fazla insanın yaşadığı büyük yıkımı ve çekilen acıları dile getirdi.

İşgal altındaki Filistin topraklarında ve bölgede sarsıcı bir değişimin yaşandığını kaydeden Lazzarini, 7 Ekim 2023'ten bu yana insanların korkunç derecede kayıplar yaşadığını ve acı çektiğini söyledi.

Lazzarini, "Gazze'nin büyük bir kısmı yok edildi, iki milyondan fazla Gazzeli için burası gerçek bir cehennem. Çocuklar yetersiz beslenme ve susuzluktan ölüyor." dedi.

Gazze'de idari düzenin bozulmasının, aşırı yağma ve kaçakçılık nedeniyle insani yardımların ulaşmasını engellediğini söyleyen Lazzarini, Gazzelilerin hayata tutunmaya çalıştığını ve yıkılmış bir bölgede defalarca yerlerinden edildiğine dikkati çekti.

BATI ŞERİA'DA 500'DEN FAZLA FİLİSTİNLİNİN ÖLDÜRÜLDÜ

Batı Şeria'daki durumun da trajik olduğunu belirten Lazzarini, Ekim 2023'ten itibaren 500'den fazla Filistinlinin öldürüldüğünü ifade etti. Ayrıca, Lübnan-İsrail sınırında yoğunlaşan çatışmaların topyekun bir savaş tehdidi oluşturduğunu ve bu durumun Lübnan, Suriye, Ürdün gibi bölgelerde yaşayan milyonlarca Filistinli mülteciyi kaygılandırdığını belirtti.

UNRWA'nın Gazze'deki operasyonlarının da saldırı altında olduğunu ve 7 Ekim 2023'ten bu yana 193 personelini kaybettiğini söyleyen Lazzarini, UNRWA'nın Filistin toprakları ve bölgedeki faaliyetlerinin önemine dikkat çekti. Gazzelilerin defalarca yerlerinden edilerek hayata tutunmaya çalıştığını, bölgedeki insani yardımın ne kadar elzem olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN