UNRWA Genel Komiseri Lazzarini: En az 400 bin Filistinli Gazze'nin kuzeyinde mahsur

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini: En az 400 bin Filistinli Gazze'nin kuzeyinde mahsur

İsrail'in Filistin'de soykırıma evrilen saldırıları 1 yıldır devam ediyor. 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde yaklaşık 17 bini çocuk olmak üzere 41 binden fazla Filistinli öldürüldü. UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze'nin kuzeyinde en az 400 bin Filistinlinin mahsur kaldığını, İsrail'in Filistinlileri tekrar tekrar göçe zorladığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, "Gazze'de cehennemin sonu yok" diyerek sosyal medyada bir açıklama yayımladı.

'GAZZE'DE HİÇBİR YER GÜVENLİ DEĞİL'

Lazzarini, Kuzey Gazze'de en az 400 bin kişinin mahsur kaldığını söyledi. İsrail'in son tahliye emirlerinin, Jabalia Kampı'nda yaşayanlar öncelikli olmak üzere Filistinlileri tekrar tekrar bulundukları yeri terk etmeye zorladığını ifade eden Lazzarini, "Birçoğu bunu reddediyor çünkü Gazze'de hiçbir yerin güvenli olmadığını çok iyi biliyorlar." dedi.

UNRWA hizmetlerinin de sonlandırılmaya zorlandığını belirten Lazzarini, bazılarının savaş başladığından beri ilk kez kapandığını açıkladı.

'AÇLIK YENİDEN DERİNLEŞİYOR'

Lazzarini, Gazze'de son yaşananlarla ilgili, "Neredeyse hiçbir temel malzemeye erişilemezken açlık yeniden yayılıyor ve derinleşiyor. Bu son askeri operasyon, çocuklara yönelik Polio (Çocuk felci) aşılama kampanyasının ikinci aşamasının uygulanmasını da tehdit ediyor. Çocuklar her zaman olduğu gibi ilk ve en çok acı çekenlerdir. Onlar çok daha iyisini hak ediyor." ifadelerini kullandı. Lazzarini acil ateşkes çağrısı yaparak Filistinli çocukların bir geleceği hak ettiğini vurguladı.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 41 bin 909 Filistinli öldü, 97 bin 303 kişi yaralandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN