Üniversite öğrencilerinden Hillary Clinton'a Filistin protestosu

Üniversite öğrencilerinden Hillary Clinton'a Filistin protestosu

ABD'de Columbia Üniversitesi'nin düzenlediği panele katılan eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Gazze'de ateşkes ve isteyen göstericiler tarafından protesto edildi.

New York'taki Columbia Üniversitesi Küresel Politikalar Enstitüsü'nün paneline katılan eski first lady ve ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, kürsüye çıkar çıkmaz "Özgür Filistin" sloganlarıyla susturuldu.

"Çatışmaya Bağlı Cinsel Şiddetin Önlenmesi ve Ele Alınması" başlıklı panelde aktivist öğrenci grubu, Clinton'ın "savaş suçlularına verdiği destek nedeniyle" bir üniversite ortamında konuşmaya hakkı olmadığını dile getirdi.

Demokrat Parti'nin İsrail yanlısı önde gelen isminin konuşması belli aralıklarla engellenirken, bir gösterici, Dışişleri Bakanlığı yaptığı döneme atfen, Yemen, Libya, Irak, Suriye ve ABD halkları adına Clinton'ı protesto ettiğini belirtti.

Sosyal medyada paylaşılan videolara göre Columbia Üniversitesi'nin bir yetkilisi, protestoya katılanları okul kurallarına aykırı hareket etmekle suçlayarak "Sizden ayrılmanızı istiyorum, binanın dışına çıkarılacaksınız" dedi.

‘ÖZGÜR FİLİSTİN’ SLOGANLARI

İlk protestonun ardından konuşmaya tekrar başlayan Clinton'ın sözleri, bu sefer de "savaş suçlusu" sloganlarıyla kesildi.

Panele davetli olan ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield'in konuşması da "Özgür Filistin" sloganlarıyla kesildi.

Panele bir süre ara verilirken, protestocu öğrenciler okul güvenliği tarafından salondan çıkarıldı.

Hillary Clinton, daha önce de Columbia Üniversitesi'nde katıldığı bir konferansta, Hamas'ın 7 Ekim 2023'te İsrail'de düzenlediği Aksa Tufanı operasyonunda İsrailli kadınlara "cinsel saldırıda bulunduğu" iddiasını tekrarlaması üzerine protesto edilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN