Ukruyna-Rusya savaşında yeni cephe mi açılıyor? NATO üyesi Romanya Rus dronlarını vurdu

NATO üyesi Romanya, Rusya ile yaşanan gerilimde, Rus kamikaze dronlarının ülke hava sahasını ihlal etmesi üzerine harekete geçti. Rus dronları, Ukrayna'nın İzmail limanına düzenlenen saldırı sırasında Romanya topraklarına da girdi. Romanya'nın hava savunma sistemleri, özellikle Gepard hava savunma araçları, bu tehditlere karşı hızla yanıt verdi ve bazı dronları etkisiz hale getirdi.

Romanya, dün Rusya-Ukrayna savaşının doğrudan bir hedefi haline geldi. Ukrayna'nın İzmail limanına yönelik Rus kamikaze dron saldırısının ardından, Rus dronlarının Romanya topraklarına girmesiyle tansiyon yükseldi.

Romanya hava savunma sistemleri derhal harekete geçti ve Gepard sistemleri Rus dronlarını düşürmeye başladı.

5. MADDE GÜNDEMDE

Bu olay, Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından bu yana bir NATO ülkesinin ilk kez doğrudan askeri yanıt vermesi anlamına geliyor. Savaşın Romanya topraklarına sıçraması, NATO üyesi olan Romanya'nın ittifakın 5. Maddesini (kolektif savunma) gündeme getirmesi olasılığını artırıyor.

RUSYA'NIN İŞGAL GİRİŞİMİ

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali Şubat 2022'de başladı ve o zamandan beri on binlerce insanın ölümüne ve milyonlarca insanın yerinden olmasına neden oldu. Savaş, Avrupa'nın güvenlik mimarisini derinden sarstı ve küresel bir enerji ve gıda krizine yol açtı.

Savaşın başından bu yana, Batılı ülkeler Ukrayna'ya askeri ve mali yardım sağlarken, Rusya'ya yönelik yaptırımlar uyguladı. Ancak bu çabalara rağmen, savaşın sona ermesi için henüz bir çözüm bulunabilmiş değil.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN