Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı görevden alındı

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı görevden alındı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Hava Kuvvetleri Komutanı Mikola Oleşçuk'u görevden aldı ve komuta kademesinde güçlenme vurgusu yaptı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Hava Kuvvetleri Komutanı Mikola Oleşçuk'u görevden aldı. Kararın, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi tarafından duyurulduğu belirtilirken, Zelenskiy'nin komuta kademesinde daha da güçlenme gerektiğine dair açıklaması dikkat çekti. Bu gelişme, Ukrayna'nın hava kuvvetlerindeki stratejik yönelimin ve liderlik değişimlerinin önemli bir adım olduğunu gösteriyor.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada da "Tsentr (Merkez)" Hava Komutanlığı Komutanı Anatoliy Krivonojka'nın, geçici olarak Hava Kuvvetleri Komutanı olarak görev yapacağı aktarıldı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Vladimir Zelenskiy, Hava Kuvvetleri Komutanı'nı değiştirmeye karar verdiğini belirtti.

Zelenskiy, "Tüm askeri pilotlarımıza, mühendislerimize, mobil atış grupları ve hava savunma birimlerindeki askerlerimize son derece minnettarım. Ukrayna için gerçekten sonuç almak için savaşan herkese minnettarım. Aynı şeyi komuta kademesinde de yapmalıyız, daha da güçlenmeliyiz. İnsanlara, personele, tüm askerlerimize iyi bakmalıyız" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN