Ukrayna Barış Zirvesi için geri sayım başladı! Bölgede yoğun güvenlik tedbiri alındı

Ukrayna Barış Zirvesi için geri sayım başladı! Bölgede yoğun güvenlik tedbiri alındı

İsviçre'nin ev sahipliğinde düzenlenecek Ukrayna Barış Zirvesi için geri sayım başladı. Zirvenin yapılacağı bölgede çok sayıda polis ve asker barikatlar ile güvenlik çemberi kuruldu.

2022 yılından beri devam eden Rusya Ukrayna Savaşı'na diplomasi yoluyla çözüm bulmak ve "gelecekteki barış sürecine ilham vermek" amacıyla bir çok ülke bir araya gelecek.

16 Haziran'da Nidwalden kantonundaki Bürgenstock kasabasında düzenlenecek zirve için yoğun güvenlik önlemleri alındı. İsviçre'nin Nidwalden kantonundaki Bürgenstock kasabasında düzenlenen Ukrayna Barış Zirvesi yarın başlıyor. Zirvenin yapılacağı bölgede çok sayıda polis ve asker barikat kurarak güvenlik çemberi oluşturdu.

aueaue.jpg

Zirve, iki yılı aşkın süredir devam eden Rusya-Ukrayna Savaşına diplomasiyle çözüm bulmanın yollarını arıyor.

Ukrayna-Rusya Savaşı için uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler (BM) Şartı temelinde kapsamlı, adil ve kalıcı barış için platform sağlamak amacıyla düzenlenen barış zirvesi, bu hedefe ulaşmak için olası bir çerçeveye ilişkin ortak anlayışı teşvik etmeyi hedefliyor.

mk.jpg

Her iki tarafın da gelecekteki bir barış sürecine dahil edilebilmesine dair "ortaklaşa bir yol haritası belirlemek" ve "gelecekteki barış sürecine ilham vermek" de zirvenin amaçları arasında yer alıyor.

ZİRVEYE 90 ÜLKE KATILACAK

İsviçre, Ukrayna'nın talebiyle düzenlenen zirveye katılım için dünya genelinde 160 delegasyonu davet etti. 90 ülke ve kuruluş zirveye katılacağını İsviçre makamlarına bildirdi. Katılımcıların yaklaşık yarısını Avrupa ülkelerinin yetkilileri oluşturacak.

Zirveye katılacak ülkelerin yarısı devlet başkanı düzeyinde, diğerleri ise bakan düzeyinde temsil edilecek.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen katılacağını açıklayan önemli isimler arasında yer alıyor.

mmlk.jpg

RUSYA VE ÇİN ZİRVEYE KATILMIYOR

Ukrayna Barış Zirvesi için İsviçre tarafından Rusya'ya resmi bir davet yapılmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN