Trump'ın Kamala Harris'e binlerce dolar bağışladığı ortaya çıktı

Trump'ın Kamala Harris'e binlerce dolar bağışladığı ortaya çıktı

ABD Başkanı Joe Biden'ın, 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinde adaylıktan çekilmesinin ardından gözler Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e çevrilirken Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump'ın, Harris'e California başsavcılığı için yürüttüğü kampanyalara 2 kez bağış yaptığını ortaya çıktı.

Biden'ın adaylıktan çekilme kararı alarak Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e destek veren açıklamasından sonrası gözler Kamala'ya çevrildi.

ABD basını, eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump'ın, 2011 ve 2013 yıllarında Başkan Yardımcısı Harris'e California başsavcılığı için yürüttüğü kampanyalara iki kez bağış yaptığını ortaya çıktı.

ABD basınında yer alan haberlere göre, finansal kayıtlar, Trump'ın Harris'e 2011'de 5 bin dolar, 2013'te ise 1000 dolarlık bağış yaptığını gösteriyor.

Trump'ın başkanlığı öncesinde, Harris'e California başsavcılığı için yürüttüğü kampanyalara bağışları sosyal medyada da gündem olurken, uzmanlar Trump'ın, iş insanı olarak Demokrat Partiye yaptığı eski bağışlarının olağan bir durum olduğunu belirtiyor.

Ayrıca Trump'ın kızı Ivanka Trump'ın da 2014'te Harris'ın kampanyasına 2 bin dolarlık bağış yaptığı ortaya çıktı.

Öte yandan, The Sacramento Bee gazetenin 2020'deki haberinde, Trump'ın ABD başkanlığı için adaylığını açıkladığı 2015'te, Harris'in, söz konusu bağışları "insan hakları savunucusu bir vakıfa" bağışladığı belirtilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN