Trump'a suikast girişiminde yeni detay: Daha önce bölgede İHA uçurmuş

Trump'a suikast girişiminde yeni detay: Daha önce bölgede İHA uçurmuş

ABD'de Cumhuriyetçi Parti başkan adayı ve eski başkan Donald Trump'a miting sırasında suikast girişiminde bulunan 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks'un, Trump sahneye çıkmadan birkaç saat önce miting alanı üzerinde İHA uçurduğu tespit edildi.

ABD'de Başkan adayı ve eski Başkan Donald Trump'a yönelik suikast girişimiyle ilgili soruşturma devam ederken, zanlı Thomas Matthew Crooks'un arabasında bir insansız hava aracı (İHA) ve bu hava aracına ait ekipmanların ele geçirildiği bildirildi. Üst düzey bir emniyet kaynağından alınan bilgiye göre, Crooks'un bu İHA'yı kullanarak miting alanı üzerinde kuş bakışı görüntü elde etmiş ve güvenlik açıklarını tespit ederek saldırısını buna göre planlamış olabileceği düşünülüyor.

GİZLİ SERVİS VE İHA KULLANIMI

Gizli Servis'in güvenlik sağladığı bölgelerde İHA uçurulması genellikle yasaklanmış durumda. Ancak, Trump’ın 13 Temmuz'da Pensilvanya'da, Butler bölgesinde düzenlediği mitingde bu yasağın uygulanıp uygulanmadığı henüz belirsizliğini koruyor. İç Güvenlik Bakanlığı Başmüfettişlik Ofisi, olayla ilgili üç ayrı soruşturma başlattı. Bu soruşturmalar, Gizli Servis’in suikast girişimini nasıl ele aldığına odaklanacak.

KONGRE VE FBI'IN MÜDAHALESİ

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Mike Johnson, suikast girişimiyle ilgili olarak Kongre soruşturması başlatma sözü verdi. Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ise saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlayarak, zanlı Crooks’un kimliğini doğruladı. Crooks, 20 yaşındaydı ve suikast girişimi sırasında olay mahallinde öldürüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN