Trump, suikast girişimine uğradığı alanda tekrar miting düzenleyecek

Trump, suikast girişimine uğradığı alanda tekrar miting düzenleyecek

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 13 Temmuz 2024 tarihinde suikast girişimine uğradığı bölgede tekrar seçim mitingi düzenleyeceğini açıkladı.

Trump, mitingin yapılacağı yerin tam olarak belirlenmediğini ancak önceki saldırının yaşandığı alana yakın bir bölgede gerçekleşeceğini duyurdu.

Trump, açıklamasında, bu mitingin sadece bir kampanya etkinliği olmadığını, aynı zamanda bir güç ve direnç gösterisi olduğunu ifade etti. Eski başkan, suikast girişiminin kendisini ve destekçilerini yıldıramayacağını belirterek, Amerikan halkına olan inancını ve bağlılığını vurguladı.

Mitingin güvenlik önlemleri hakkında detay verilmezken, Trump'ın bu açıklaması, siyasi arenada geniş yankı uyandırdı. Trump’ın bu kararı, hem destekçileri hem de eleştirmenleri tarafından çeşitli şekillerde değerlendirildi. Destekçileri, bu hareketin Trump’ın cesur ve kararlı duruşunu temsil ettiğini belirtirken, eleştirmenler bu eylemin provokatif bir adım olduğunu öne sürdü.

"GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILACAK"

Trump’ın miting yapacağı yerle ilgili yerel yetkililerle koordinasyon içinde olacağı, güvenlik önlemlerinin ise artırılacağı belirtiliyor. 13 Temmuz’daki etkinlik, Trump’ın 2024 Başkanlık seçimleri için yeniden aday olma planları doğrultusunda önemli bir adım olarak görülüyor.

Donald Trump, Truth social platformundan yaptığı paylaşımda, “Büyük ve güzel bir miting için Pensilvanya’daki Butler’a geri döneceğim.” yazdı.

Mitingin, suikast girişimi sırasında hayatını kaybeden itfaiyeci Corey Comperatore ve yaralanan diğer “vatanseverleri” onurlandırmak için yapılacağını belirten Trump, hangi gün olacağı konusunda ise bilgi vermedi.

Trump, paylaşımını “Savaş, savaş, savaş! Detaylar için beklemede kalın.” ifadeleriyle tamamladı.

NE OLMUŞTU?

Eski ABD Başkanı Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'da Butler bölgesindeki seçim mitingi sırasında kürsüde konuşurken silahlı saldırıya uğrayarak sağ kulağından yaralanmıştı. Saldırıda mitinge katılan bir kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmış, ABD Gizli Servisi saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

FBI, saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamış, incelemelerin ardından suikast girişiminde bulunan ve olay mahallinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu duyurmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN