Telegram resmen yasaklandı! Artık devlete ait cihazlarda kullanılmayacak: Karar o ülkede yürürlüğe girdi

Telegram resmen yasaklandı! Artık devlete ait cihazlarda kullanılmayacak: Karar o ülkede yürürlüğe girdi

Telegram o ülkede resmen yasaklandı! Artık devlete ait olan cihazlarda Telegram kullanılamayacak! Karar yürürlüğe girdi...

Lübnan’da Hizbullah’a yönelik eş zamanlı patlamaların ardından iletişim cihazlarının güvenilirliği dünya genelinde tartışma konusu oldu. Ukrayna Ulusal Siber Güvenlik Koordinasyon Merkezi, hükümet çalışanları, askeri personel ve kritik altyapı çalışanları için devlet tarafından sağlanan cihazlarda Telegram uygulamasının yasaklandığını duyurdu. Bu yasak, Cuma günü Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyi'nin yaptığı açıklamayla birlikte yürürlüğe girdi.

Perşembe günü gerçekleştirilen güvenlik toplantısında, Telegram'ın Rusya tarafından siber saldırılar, kimlik avı, kötü amaçlı yazılım yayma, konum belirleme ve füze saldırılarının kalibre edilmesinde aktif olarak kullanıldığı ifade edildi. Resmi görevlerinde Telegram kullanan bazı kişiler için istisna yapılacağı belirtilirken, Ukraynalıların uygulamayı kişisel cihazlarında kullanmaya devam edebileceği vurgulandı.

"TELEGRAM ULUSAL BİR GÜVENLİK MESELESİDİR"

Ücretli Telegram'ın ne zaman yayınlanacağı belli oldu

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü Başkanı Kyrylo Budanov, Rus istihbarat servislerinin silinen mesajlar da dahil olmak üzere kullanıcıların kişisel mesajlarına erişebildiğini belirtti. Budanov, “Her zaman ifade özgürlüğünü savundum ve savunmaya devam ediyorum, ancak Telegram konusu bir ifade özgürlüğü meselesi değil, bir ulusal güvenlik meselesidir” dedi.

Telegram, Ukrayna'da yalnızca mesajlaşma için değil, aynı zamanda Rus hava saldırıları hakkında güncellemelerin takibi için de yaygın olarak kullanılıyor. Uygulama, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve diğer yetkililer tarafından halkla iletişim kurmak ve savaş gelişmelerini aktarmak amacıyla sıkça tercih ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN