Suriye'deki ABD üssü yakınına SİHA'lı saldırı: Kimliği belirlenemedi

Suriye'deki ABD üssü yakınına SİHA'lı saldırı: Kimliği belirlenemedi

Suriye-Ürdün-Irak sınır üçgeninde yer alan ABD askerlerinin bulunduğu Al-Tanf Üssü'ne İHA saldırısı düzenlendi. Bir İHA düşürülürken diğeri üssü vurarak hafif yaralanmalara neden oldu. Kimliği belirsiz bu saldırının ardından Suriye'nin Deyrizor kentindeki Conoco gaz sahasının da patlayıcı yüklü 3 İHA ile vurulduğu öğrenildi.

Irak ve Suriye’de ABD askerlerinin bulunduğu askeri üslere yönelik saldırılar devam ediyor.

Amerikan basının iki ABD’li yetkiliye dayandırdığı habere göre, ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun terör örgütü DEAŞ’a karşı kullandığı Suriye-Ürdün-Irak sınır üçgeninde yer alan Al-Tanf Üssü’ne İHA saldırısı düzenlendi.

Aktarılan bilgilere göre, bir İHA’nın düşürüldüğü ancak diğer İHA’nın üssü vurduğu ve hafif yaralanmalara yol açtığı belirtildi.

CONOCO GAZ SAHASI DA PATLATILDI

Yerel kaynaklar, Suriye’nin Deyrizor kentinde bulunan Conoco gaz sahasının patlayıcı yüklü 3 İHA ile hedef alındığını aktararak, gaz sahasında patlamalar meydana geldiğini ifade etti.

TÜRK SİHA'SI DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Geçtiğimiz haftalarda ABD üssü yakınında bir Türk SİHA'sı Suriye'nin kuzeyinde ABD jetleri tarafından 'sahadaki Amerikan askerlerine çok yaklaştığı ve potansiyel tehdit oluşturduğu' gerekçesiyle vurulmuştu

Pentagon SİHA'nın düşürüldüğünü, MSB ise "Suriye'de 'farklı teknik değerlendirmeler nedeniyle' bir SİHA'nın kaybedildiğini" duyurmuştu.

İYİ Parti lideri Meral Akşener ise F-16'nın İncirlik'ten kalktığı yönünde iddialar bulunduğunu belirtse de MSB kaynakları, ABD F-16'sının İncirlik’ten kalktığına dair iddiaları yalanlamıştı. Kaynaklar "Uçağın İncirlik’ten kalktığı tamamıyla spekülasyon, böyle bir durum söz konusu değil. Uçak Ürdün’den kalktı" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN