Süper lüks yat faciasında cinayet şüphesi: 7. ceset de denizden çıkarıldı

Süper lüks yat faciasında cinayet şüphesi: 7. ceset de denizden çıkarıldı

İtalya'da, lüks yat Bayesian'ın batmasıyla ilgili soruşturma kapsamında, olası kasıtlı adam öldürme suçlamaları değerlendiriliyor. 'İngiltere'nin Bill Gates'i denilen İngiliz teknoloji girişimcisi Mike Lynch'in 18 yaşındaki kızı Hannah'ın cesedinin bulunduğu öğrenildi. Olayı soruşturan savcılar, cinayet şüphesi üzerinde duruyor.

İtalya’da savcılar, Sicilya açıklarında batan süperyat Bayesian ile ilgili adam öldürme suçlamalarını araştırıyor. İngiltere'nin en zengin iş insanlarından Mike Lynch'in 18 yaşındaki kızı Hannah olduğu öğrenilen bir ceset denizden çıkarıldı.

YEDİ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bayesian yatı, pazartesi sabahı erken saatlerde şiddetli fırtınaların vurduğu Sicilya kıyılarında battı. Teknoloji girişimcisi Mike Lynch'in de aralarında bulunduğu yedi kişi hayatını kaybetti.

Mike Lynch ve 18 yaşındaki kızı Hannah

SON YOLCUNUN DA CESEDİ BULUNDU

Reuters'te yer alan habere göre dört gün süren arama çalışmalarının ardından, lüks yatın kayıp altıncı ve son yolcusu olan Hannah'nın cesedi İtalyan sahil güvenliği tarafından bulundu.

Press Association haber ajansı, yerel saatle öğleden önce 1'de yeşil bir ceset torbasının batığın bulunduğu yerden Porticello limanına getirildiğini bildirdi.

Termini Imerese Cumhuriyet Savcılığı, Adnkronos haber ajansına göre, yatın batışı ile ilgili olarak gemi kazası, felaket ve birden fazla cinayet suçlamalarını araştırıyor. Bu suçlamalar, İngiltere'deki adam öldürme suçlamalarına benzer ve gemi kazasına neden olma suçu, 12 yıla kadar hapis cezası gerektirebilir.

56 METRE UZUNLUĞUNDAKİ YAT KUTLAMALARDA YATTI

59 yaşındaki Lynch, kurucusu olduğu Autonomy Corporation şirketinin ABD'deki dolandırıcılık suçlamalarından beraat etmesini kutlarken, 56 metre uzunluğundaki yat yerel saatle sabah 5 civarında alabora oldu.

Adnkronos'a göre, araştırmacılar, geminin önce baş tarafından battığını ve ardından sağ yanına doğru yavaşça alabora olduğunu düşünüyor. Yetkililer, kurbanların kamaralarının dışında bulunduğunu açıkladı. "Yolcular kaçış yolları ararken, bulundukları geminin ters tarafına doğru ilerlemişler. Ancak su kamaralara çoktan ulaşmıştı ve beş kişi o yönde bulundu" diye rapor edildi.

Kurbanlardan beşi, hayatta kalanların belirttiği yerlerden farklı odalarda bulundu.

Hannah Lynch'in cesedine ulaşmak için Cuma sabahı yeniden başlatılan arama çalışmalarına dalgıçlar da katıldı. İtfaiye kaynaklarına göre, dalgıçlar batığın çevresindeki deniz tabanını da incelemeye başladı.

İtalyan sahil güvenlik yetkilisi Vincenzo Zagarola, Hannah'nın bulunmasının "kolay ya da hızlı olmadığını" belirtti ve batık yatı "su dolu 18 katlı bir bina" olarak tanımladı.

İtalya Ulusal İtfaiye Müdürü Carlo Dall’Oppio, Guardian'a yaptığı açıklamada, Hannah Lynch'i bulma çalışmalarının "mobilyaların geçiş yollarını engellemesi nedeniyle karmaşıklaştığını" söyledi.

Kazada hayatını kaybeden diğer beş kişi, Morgan Stanley International Başkanı Jonathan Bloomer, eşi Judy, Clifford Chance avukatı Chris Morvillo, eşi Neda ve yatın aşçısı Recaldo Thomas olarak açıklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN