Sudan'da mülteci kampı bombalandı: 25 ölü, 40 yaralı

Sudan'da mülteci kampı bombalandı: 25 ölü, 40 yaralı

Sudan'ın batısındaki Faşir'de bulunan mülteci kampına, Hızlı Destek Kuvvetler hava saldırısı düzenledi. İlk belirlemelere göre 25 kişinin öldüğü, 40 kişinin de yara aldığı belirtildi.

Sudan'ın batısındaki Kuzey Darfur eyaletinin merkezi Faşir'de bulunan Ebu Şok Mülteci Kampı, Hızlı Destek Kuvvetler (HDK) tarafından gerçekleştirilen topçu saldırılarında ağır hasar gördü. Sağlık Bakanlığı yetkilisi İbrahim Hater, bu saldırılarda 25 kişinin hayatını kaybettiğini ve 40 kişinin yaralandığını bildirdi.

MÜLTECİ KAMPI BOMBALANDI

Hater'in verdiği bilgilere göre, yaklaşık 400 bin kişinin yaşadığı mülteci kampı, HDK'nin topçu bombardımanına maruz kaldı. Faşir Direniş Komitesi'nden yapılan açıklamada ise, HDK'nin şehirdeki pazar yerleri, hastaneler ve vatandaşların evlerini hedef aldığı, Ebu Şok Mülteci Kampı'nın da saldırılardan nasibini aldığı ifade edildi.

ÇATIŞMALAR 500 GÜNDÜR DEVAM EDİYOR

Sudan'da, 30 yıllık Ömer el Beşir iktidarının halk ayaklanmasıyla sona ermesinin ardından başlayan ordu ve HDK arasındaki çatışmalar, 500 gündür devam ediyor. Nisan 2023 ortasında patlak veren savaşta, ordu kuzey ve doğu bölgelerinde hakimiyetini sürdürürken, HDK batı ve güney eyaletlerinde etkili olmaya devam ediyor.

ATEŞKES GÖRÜŞMELERİ SONUÇSUZ KALMIŞTI

Savaşın sona erdirilmesi amacıyla Suudi Arabistan ve ABD öncülüğünde başlatılan Cidde görüşmeleri, Mısır'ın liderliğindeki Sudan komşu ülkelerinin barış girişimi, Doğu Afrika'da Hükümetlerarası Kalkınma Otoritesi'nin çabaları ve Bahreyn'in başkenti Manama'da yapılan görüşmeler sonuçsuz kalmıştı.

10 MİLYON KİŞİ YERİNDEN EDİLDİ

Birleşmiş Milletler'in verilerine göre, Sudan'daki çatışmalarda 18 bin 800'den fazla kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 10 milyon kişi yerinden edilmiş ve 25 milyondan fazla kişi insani yardıma muhtaç durumda.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN