BM, Sudan’ın sınır kapısını açmasından ‘memnun’

BM, Sudan’ın sınır kapısını açmasından ‘memnun’

Sudan’da ordu ile HDK arasındaki çatışmalar sürerken, BM yetkilileri, iç savaştan etkilenenlere insani yardım için Adre Sınır Kapısı'nın açılmasından memnun olduklarını ifade etti.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, Sudan'ın Çad ile arasındaki Adre Sınır Kapısı'nın "ülkedeki savaştan etkilenenlere insani yardımın girişine izin vermek için 3 ay süreyle açılması kararını" memnuniyetle karşıladığı bildirildi.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric'in yaptığı yazılı açıklamada, Adre Sınır Kapısı'nın "Darfur'da açlıkla karşı karşıya kalan milyonlarca kişiye insani yardım ulaşmasının en doğrudan ve etkili yolu" olduğu ifade edilerek, Guterres'in Sudanlı yetkililerin sınır kapısını açma kararını memnuniyetle karşıladığı belirtildi.

‘İNSANİ YARDIM GÜVENLE ULAŞMALI’

Guterres'in, insani yardıma erişimi sağlamak ve sivilleri korumak için somut ve sürdürülebilir tedbirlerin öneminin altını çizdiği kaydedilen açıklamada, insani yardım kuruluşlarının Darfur'da ve ülke genelinde sivillere "güvenle ve engellenmeden" ulaşması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, BM'nin, "Sudan halkının çektiği acıları hafifletmek ve çatışmanın sona ermesine yardım etmek" için ilgili taraflarla çalışmaya bağlı kaldığı belirtildi.

Sudan hükümeti, 25 Temmuz'da Adre Sınır Kapısı'nın, HDK tarafından silah tedarikinde kullanıldığı gerekçesiyle kapatıldığını açıklamıştı. Sudan, 15 Ağustos'ta Çad ile arasındaki Adre Sınır Kapısı'nın "ülkedeki savaştan etkilenenlere insani yardımın girişine izin vermek için" 3 ay süreyle açılmasına karar vermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN