Stoltenberg'den NATO'nun yeni Genel Sekreteri Mark Rutte'ye övgü

Stoltenberg'den NATO'nun yeni Genel Sekreteri Mark Rutte'ye övgü

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 1 Ekim'de görevi kendisinden devralacak Hollanda Başbakanı Rutte'nin NATO'nun güçlü destekçisi olduğunu, fikir birliği oluşturmakta çok yetenekli ve deneyimli olduğunu belirtti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Estonya Başbakanı Kaja Kallas ile yaptığı görüşme sonrası düzenlediği basın toplantısında konuştu.

9-11 Temmuz tarihlerinde Washington'da yapılacak NATO Zirvesi'nin hazırlıklarını görüştüklerini ifade eden Stoltenberg, "Ana konu Ukrayna'ya verdiğimiz destek olacak." dedi.

NATO liderlerinin, İttifak'ın Ukrayna'ya yönelik güvenlik yardımı ve eğitim koordinasyonunda anlaşmasını beklediğini belirten Stoltenberg, ""Ayrıca liderlerden Ukrayna'nın NATO üyeliğine giden yol konusunda net bir mesaj vermelerini bekliyorum." diye konuştu.

Ayrıca liderlerin NATO'nun caydırıcılık ve savunma konularını ele alacağını ve Asya-Pasifik'teki küresel ortaklar ve Avrupa Birliği ile işbirliğini ilerletmeyi görüşeceklerini ifade etti.

"FİKİR BİRLİĞİ OLUŞTURMAKTA ÇOK YETENEKLİ VE DENEYİMLİDİR"

1 Ekim'de görevi devralacak Hollanda Başbakanı Rutte ile ilgili olarak, "Mark'ı uzun yıllardır tanıyorum. Başbakan olarak birlikte çalıştık. Mark Rutte, Kuzey Amerika ve Avrupa'nın transatlantik bağının güçlü destekçisidir. NATO'yu çok iyi tanıyor. Fikir birliği oluşturmakta çok yetenekli ve deneyimlidir." şeklinde konuştu.

Stoltenberg, Rutte'ye başarılar dileyerek, 1 Ekim'de yapılacak devir teslimi sabırsızlıkla beklediğini ifade etti.

NATO tarafından yapılan açıklamada Rutte'nin yeni Genel Sekreter olarak atandığı duyurulmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN