Sorunsuz bir günü geçmiyor! Boeing'in bu kez de tekerleği koptu

ABD’de United Airlines'a ait bir yolcu uçağının Los Angeles Uluslararası Havalimanı'ndan kalkışı sırasında tekerleği koparak büyük bir tehlike atlattı.

ABD'de güvenlik incelemeleriyle sık sık gündeme gelen Boeing uçakları, bir kez daha manşetlere taşındı. United Airlines’a ait Boeing 757-200 tipi bir yolcu uçağı, Los Angeles Uluslararası Havalimanı’ndan kalkarken tekerleklerinden birinin kopmasıyla büyük bir tehlike atlattı. Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, uçak seferini güvenli bir şekilde Denver’a tamamladı.

UNİTED AİRLİNES VE FAA’DAN AÇIKLAMA

United Airlines yetkilileri, uçakta 174 yolcu ve 7 mürettebat bulunduğunu belirterek, "Bu olayın nedenini araştırıyoruz" dedi. ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) ise olayla ilgili soruşturma başlattı.

TEKRARLANAN OLAYLAR ENDİŞE YARATIYOR

Bu olay, Boeing uçaklarıyla ilgili yaşanan ilk tekerlek kopma vakası değil. Mart ayında da United Airlines’a ait bir Boeing 777 tipi yolcu uçağı, San Francisco Uluslararası Havalimanı’ndan Japonya’ya gitmek üzere havalanırken tekerleği kopmuş ve park halindeki araçlara zarar vermişti. Bu olaylar, Boeing uçaklarının güvenliği konusunda ciddi soru işaretleri yaratıyor.

KAPSAMLI İNCELEME BAŞLATILDI

FAA, bu tür olayların tekrarını önlemek için kapsamlı bir inceleme süreci başlattı. Havacılık güvenliği uzmanları, uçak bakım ve denetim süreçlerinin sıkılaştırılması gerektiğini vurguluyor. United Airlines ve Boeing yetkilileri, olayların nedenini belirlemek ve benzer kazaların önüne geçmek için yoğun bir çalışma içinde.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN