ABD Gizli Servis Direktörü istifa etti

ABD Gizli Servis Direktörü istifa etti

ABD basınında yer alan haberlerde, ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle'ın eski Başkan Donald Trump'a yönelik suikast girişimiyle ilgili güvenlik zaafları nedeniyle istifa ettiği bildirildi.

ABD Gizli Servisi Direktörü Kimberly Cheatle, eski Başkan Donald Trump’a yönelik suikast girişimiyle ilgili güvenlik açıklarının sorgulanmasının ardından istifa etti.

CNN'de yer alan habere göre, bu adım Pennsylvania'daki mitingde 2024 Cumhuriyetçi başkan adayına yönelik suikast girişimiyle ilgili güvenlik açıklarının incelemeye devam ettiği bir dönemde atıldı.

Kongre'de, Cheatle'ın istifası için iki partili çağrılar sürerken, Cumhuriyetçi milletvekilleri tarafından görevden alınması için bir yasal süreç başlatıldı. Yasa koyucular, Cheatle’ın Pazartesi günü Temsilciler Meclisi Gözetim Komitesinde yaptığı açıklamalarda birçok soruya yanıt vermekte isteksiz olmasına tepki göstermişti.

Gözetim Komitesinde yaptığı konuşmada, mitingdeki güvenlikte “önemli” ve “kapsamlı” sorunlar olduğunu kabul eden ancak istifa çağrılarını reddeden Cheatle, “Bu dönemde Gizli Servisi yönetmek için en iyi kişinin ben olduğuna inanıyorum” demişti.

İstifanın “gecikmiş” olduğunu söyleyen Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, "Şimdi parçaları toplamalıyız. Amerikan halkının Gizli Servis’e olan güvenini yeniden inşa etmeliyiz. Bu ajans, başkanları, eski başkanları ve yürütme şubesindeki diğer yetkilileri koruma konusunda son derece önemli bir sorumluluğa sahip ve yapacak çok işimiz var” şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, eski Başkan Donald Trump'a yönelik suikast girişimiyle ilgili tüm sorumluluğu aldığını ve suikast girişiminin "Gizli Servis'in en büyük operasyonel başarısızlığı" olduğunu söylemişti.

Saldırının ilk günlerinde Cheatle, görevden ayrılmayacağını kesin bir dille belirtmişti. Cheatle, 2022 yılında Başkan Joe Biden tarafından Gizli Servis Direktörlüğüne atanmıştı.

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN