'Son Akşam Yemeği' tartışmasına Trump da katıldı: Rezalet

'Son Akşam Yemeği' tartışmasına Trump da katıldı: Rezalet

Paris 2024 açılış töreninin sanat yönetmeni, eleştirilere sebep olan performansın ilham kaynağının 'Son Akşam Yemeği' tablosu olmadığını söylese de sular durulmuyor. Büyük tepkilere neden olan performansa bir tepki de Trump'tan geldi. Trump, 'Rezalet olduğunu düşündüm' dedi.

ABD'nin eski başkanlarından Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, Fox News haber kanalına yaptığı açıklamada, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Olimpiyat Oyunları açılış törenine ilişkin değerlendirmede bulundu. Trump, İsa peygamberin çarmıha gerilmeden önce havarileriyle yediği son yemeği tasvir eden 'Son Akşam Yemeği' tablosuna nazire yaptığı söylenen gösteriyi eleştirdi.

"Açılış töreninin rezalet olduğunu düşündüm" diyen Trump, 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları'nda böyle bir şeyin yaşanmayacağını söyledi. Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Mike Johnson da gösteriyi sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı açıklamayla eleştirdi. Johnson, "Dün gece, Son Akşam Yemeği ile alay edilmesi, Olimpiyat Oyunları'nın açılış törenini izleyen dünyanın dört bir yanındaki Hristiyanlar için şoke edici ve aşağılayıcıydı" dedi.

SANAT YÖNETMENİ: İLHAM KAYNAĞI DA VİNCİ'NİN TABLOSU DEĞİL

Fransa'da yayın yapan BFMTV kanalının Le live Week-end programına konuk olan Paris Olimpiyatları açılış töreninin sanat yönetmeni Thomas Jolly ve kostüm yönetmeni Daphne Bürki de eleştirilere sebep olan açılışa ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sunucunun açılış töreninin genel olarak kamuoyunda çok iyi karşılandığını ancak 'Son Akşam Yemeği' tablosunun canlandırıldığı sahnenin tepki topladığını dile getirmesi üzerine Jolly, tartışma yaratan performansta ilham kaynağının Leonardo da Vinci'nin 'Son Akşam Yemeği' isimli tablosu olmadığını belirtti. Jolly, canlandırma sahnesinde, Yunan mitolojisindeki şarap tanrısı Dionisos’in konu edildiğini anlattı.

Jolly, "İlk başta masaya gelen Dionisos var. Neden Dionisos var. Çünkü Dionisos Yunan mitolojisinde kutlamaların, şarabın tanrısı ve Sen nehri tanrıçası Sequana'nın babası. Burda fikir Olimpos tanrıları ile bağlantılı büyük bir pagan şenliği" ifadelerini kullandı. Çalışmalarını alay etmek üzerine kurmadığını dile getiren Jolly, amacının yapıcı ve uzlaştırıcı bir açılış töreni yapmak olduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN