Ressam Teoman Südor hayatını kaybetti

Ressam Teoman Südor hayatını kaybetti

Ünlü ressam Teoman Südor, 81 yaşında hayatını kaybetti. Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun öğrencisi olan Südor, özgün tarzıyla Türk resim sanatına önemli katkılarda bulundu. Sanatçının cenazesi yarın düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

Cumhuriyet'in ikinci kuşak ressamlarından Teoman Südor, 81 yaşında yaşamını yitirdi. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun öğrencisi olan Südor, tasarladığı kompozisyonlarda izleyenlere fantastik ve simgesel bir dünya sunuyordu.

serleri, yurt içi ve yurt dışında birçok özel koleksiyonda ve müzede yer alan Südor, Türk resim sanatının önemli isimlerinden biriydi. Sanatçının vefatı, sanat dünyasında büyük bir üzüntü yarattı.

Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun öğrencilerinden olan Südor, Güleren Südor ile evliydi.

Teoman Südor, yarın toprağa verilecek.

TEOMAN SÜDOR KİMDİR?

Teoman Südor, 1943 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisinde Bedri Rahmi Eyüboğlu Atölyesini 1968'de bitirdi.

Südor, 1968-1970'te Özel Kadıköy Mimarlık Mühendislik Yüksek Okulunda, Ercüment Kalmık ve Sabri Berkel'in asistanlığını yaptı.

İtalya'nın Perugia şehrine 1970'te giden sanatçı, bir yıl süren dil eğitiminin ardından, 1974'e kadar Roma Güzel Sanatlar Akademisi’nde temel tasarım eğitimi aldı.

Südor, 1978 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi ve Güzel Sanatlar Bölümü’nde resim, temel sanat eğitimi, plastik sanatlar, özgün baskı, biçim ve çizgi derslerini vermek üzere eğitime katıldı.

1985'te İstanbul Teknik Üniversitesi'nde eğitim verirken sanatta yeterlik (doktora) yapan usta sanatçı, öğretim görevini 2006'da emekli oluncaya kadar sürdürdü.

Birçok ödül sahibi olan sanatçının resimleri yurtiçi ve yurtdışında özel koleksiyonlarda ve müzelerde bulunuyor. Südor, İtalya’nın tanınmış ressamlarından Giancolo Caneva’yla Udine kentinde bir gravür atölyesini paylaşıyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN