Putin'den Türkiye'ye 'ambargo' tehdidi: Kazandığından çok kaybedecek

Putin'den Türkiye'ye 'ambargo' tehdidi: Kazandığından çok kaybedecek

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye'nin Batılı ülkelerle yakınlaşmasının ekonomik sonuçlarına dair uyarılarda bulunarak, "Türkiye’nin Rusya ile ticari ve ekonomik ilişkilerini kısıtlaması durumunda, Türk ekonomisinin kazancından çok kaybı olacaktır" iddiasında bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu (SPIEF) kapsamında “Lahta Center”da yabancı yayın kuruluşlarının yöneticilerinin sorularını yanıtladı. Putin, Türkiye’nin son dönemde Batılı finans kuruluşlarıyla olan ilişkilerine dikkat çekerek, bu durumun Rusya ile olan ticari bağları zayıflatması halinde Türkiye'nin ekonomik olarak zarar göreceğini vurguladı.

Türkiye'nin son aylarda Rusya'ya yönelik ambargo konusunda sergilediği tavırla ilgili soruya Putin şu yanıtı verdi:

"Türkiye’nin ekonomi yönetimi son zamanlarda Batılı finans kuruluşlarından kredi, yatırım ve hibe almaya odaklanıyor. Bu muhtemelen kötü bir şey değil. Ama eğer bu Rusya ile ticari ve ekonomik ilişkilerin kısıtlanmasından kaynaklanıyorsa, o zaman Türk ekonomisinin kazancından çok kaybı olacaktır."

UKRAYNA VE NATO'YA DAİR AÇIKLAMALAR

Putin, konuşmasında ayrıca Ukrayna’daki savaşın gidişatı ve NATO ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ukrayna ordusunun ağır kayıplar verdiğini belirten Putin, ABD’nin Ukrayna üzerindeki baskılarını eleştirdi. Batılı ülkelerin, Rusya'nın nükleer silah kullanma ihtimalini hafife aldığını belirterek, "Birisinin eylemi egemenliğimizi ve toprak bütünlüğümüzü tehdit ediyorsa, elimizdeki tüm imkanları kullanmamızın mümkün olduğunu düşünüyoruz. Bu hafife alınmamalıdır" dedi.

Putin, Rusya’nın NATO’ya saldıracağına yönelik iddiaları "aptallık" olarak nitelendirerek, bu tür söylemlerin tamamen asılsız olduğunu belirtti.

MÜSLÜMAN NÜFUS VE FİLİSTİN'E DESTEK

Rusya'da Müslüman nüfusun artmasından rahatsızlık duymadığını dile getiren Putin, "Biz Müslüman nüfusun artmasına karşı değiliz, tam tersine Rusya Federasyonu'nda şu andaki durumdan memnunuz" dedi. Filistin'deki duruma da değinen Putin, Gazze'de yaşanan olaylara dikkat çekerek, insanlığın masumlara yapılan katliamları görmezden gelmemesi gerektiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN