Putin'den ABD ve NATO'ya gözdağı: Nükleer savaşa hazırız

Putin'den ABD ve NATO'ya gözdağı: Nükleer savaşa hazırız

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş binlerce insanın hayatına mal olurken, Rusya Devlet Başkanı Putin'den dünyanın gündemine birinci sıradan girecek bir açıklama geldi. Putin yaptığı açıklamada, Rusya ile ABD’nin karşı karşıya gelmeyeceğini ancak gerektiğinde askeri ve teknik açıdan nükleer bir savaşa hazır olduklarını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rossiya isimli devlet kanalına verdiği bir röportajında çarpıcı mesajlar verdi. Nükleer silah kullanımına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Putin, ABD ve NATO'ya gözdağı verdi.

Putin, Washington'ın Rusya topraklarına birlik göndermeyeceğini ilan ettiğini ancak ABD birliklerinin sadece Rusya değil Ukrayna topraklarında ortaya çıksa bile, bunu bir ülkenin diğer ülkenin iç veya dış işlerine güç kullanarak müdahalesi sayacaklarını belirtti.

ABD’nin Rusya ve Ukrayna topraklarına birlik gönderme ihtimalini değerlendiren Putin, ABD Başkanı Biden’ın geleneksel siyaset ekolünü takip ettiğini, Rusya ile ABD’nin karşı karşıya gelmeyeceğini ancak yine de buna hazır olduklarını söyledi. Putin, Rusya’nın nükleer bir savaşa askeri ve teknik açıdan hazır olduğunu vurguladı. "Birlikler sürekli olarak savaşa hazır durumdalar" mesajını verdi.

yeni-proje-1-006.jpg

'BİZ ÇOK DAHA FAZLA İLERLEME KAYDETTİK'

Rusya’nın nükleer üçlüsünün diğer nükleer üçlülerden daha modern olduğuna dikkat çeken Putin, “Böyle bir üçlüye biz sahibiz ve aslında Amerikalılar da sahip. Burada biz çok daha fazla ilerleme kaydettik. Bizimki tüm nükleer bileşenlerle daha modern. Genel olarak taşıyıcılar ve başlıklar açısından yaklaşık olarak eşitliğe sahibiz ama bizimki daha modern" ifadelerini kullandı.

'İSTİYORLARSA NE YAPALIM? BİZ HAZIRIZ!'

Putin, yeni bir savaşa hazır olduklarına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Şimdi bu modernliği, yeniliği ilerletmeyi görev ediniyorlar ve buna yönelik planları da var. Bunu da biliyoruz. Onlar tüm bileşenlerini geliştiriyorlar, biz de öyle. Ancak bu, bence yarın bu nükleer savaşı başlatmaya hazır oldukları anlamına gelmiyor. Ama istiyorlarsa ne yapalım? Biz hazırız” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN