Putin ile Kim Jong-un görüşmesi Güney Kore’yi kızdırdı: Rus büyükelçiyi bakanlığa çağırdılar

Putin ile Kim Jong-un görüşmesi Güney Kore’yi kızdırdı: Rus büyükelçiyi bakanlığa çağırdılar

Güney Koreli yetkililer, Rusya ile Kuzey Kore arasında stratejik ortaklık anlaşması imzalanmasının ardından Rusya'nın Seul Büyükelçisi’ni bakanlığa çağırdı.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Seul Büyükelçisi Georgy Zinoviev'i bakanlığa çağırdı. Yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Birinci Yardımcısı Kim Hong-kyun'un Büyükelçi'ye, Moskova ile Pyongyang arasında imzalanan kapsamlı stratejik ortaklık anlaşmasına ilişkin Güney Kore'nin tutumunu ilettiği aktarıldı.

İLİŞKİLERDE ‘YÜKSEK İTTİFAK’ DÖNEMİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Kuzey Kore'ye resmi ziyarette bulunmuş, taraflar arasında "kapsamlı stratejik ortaklık anlaşması" imzalanmıştı. Putin, anlaşmayla taraflardan birinin saldırıya uğraması halinde diğerinin askeri yardımda bulunmasını taahhüt ettiğini belirtmiş ancak "ittifak" sözcüğünü kullanmaktan kaçınmıştı.

Mevkidaşı ile görüşmesi sonrası Putin, açıklamasında, stratejik ortaklık anlaşması kapsamında Rusya'nın, Kuzey Kore ile "askeri ve teknik işbirliğinin geliştirilmesini göz ardı etmediğini" bildirmişti. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ise anlaşmayı "pakt" olarak niteleyerek, ilişkilerin "yüksek ittifak" seviyesine yükseltildiğini vurgulamıştı.

Kapsamlı stratejik ortaklık anlaşmasıyla taraflardan birinin saldırıya uğraması halinde diğerinin askeri yardımda bulunmasının taahhüt edildiği belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN