Putin: Boş yere nükleer savaştan bahsetmeyin

Putin: Boş yere nükleer savaştan bahsetmeyin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, nükleer silahları ile ilgili bir açıklama yaptı. Rusya'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik bir tehdit bulunmadığından nükleer silah kullanılmasına yönelik bir durumun da bulunmadığını vurguladı.

Ukrayna ile müzakereler konusuna değinen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da iktidar meşruiyetini kaybettiğini ve bu durumun ülke anayasasında da yer aldığını belirtti.

"BOŞ YERE NÜKLEER SAVAŞTAN BAHSETMEYİN"

Nükleer silah kullanımı ile gerilimi Rusya'nın değil İngiltere'nin başlattığını dile getiren Putin, karşılıklı olarak nükleer saldırıların gerçekleşmesi halinde çok sayıda kurban olacağını, ancak işin bu noktaya gelmeyeceğini varsaydığını ifade etti.

Rusya ve ABD'nin füze saldırısına karşı uyarı sistemine sahip olduğunu bildiren Putin, Avrupa ülkelerinin ise nükleer saldırıya karşı hazırlıksız olduğunun altını çizdi. Rusya'nın elindeki nükleer silahların ABD'nin Japonya'da kullandığı silahlardan 4 kat daha güçlü olduğuna dikkati çeken Putin, herkese boş yere nükleer savaştan bahsetmemesi çağrısında bulundu.

"NÜKLEER DOKTRİNDE DEĞİŞİKLİK YAPABİLİRİZ"

Rusya'nın nükleer doktrini olduğunu ve orada her şeyin yazdığını vurgulayan Putin, "Nükleer silahların kullanımı, ülkenin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik bir tehdit söz konusu olduğunda istisnai durumlarda mümkündür. Böyle bir durumun oluştuğuna inanmıyorum. Böyle bir ihtiyaç yok." ifadelerini kullandı.

Putin, nükleer doktrinin yaşayan bir araç olduğuna dikkati çekerek, dünyada olup bitenleri dikkatle izlediklerini ve bu doktrinde bazı değişiklikler yapmayı göz ardı etmediklerini ifade etti.

Ancak gerekirse nükleer silah denemeleri yapacaklarının altını çizen Putin, enformasyon ve bilgisayar imkanlarının her şeyi yeniden üretmeye izin verdiği için şu ana kadar bu denemeleri yapmadıklarını aktardı.

Putin'ın gündeme dair açıklamaları şu şekilde:

UKRAYNA İLE MÜZAKERELER VE KİEV YÖNETİMİ

Putin, Ukrayna ile müzakereler konusuna değinerek, tüm silahlı çatışmaların barış anlaşmalarıyla sonuçlandığını belirtti. Ayrıca, Kiev yönetimiyle anlaşma yapmanın oldukça sorunlu olduğunu ifade etti. Putin, Ukrayna'da iktidar meşruiyetini kaybettiğini ve bu durumun ülke anayasasında da yer aldığını belirtti. Ancak Kiev'in müzakere yapmak isterse bunu yapacak birini bulabileceğini dile getirdi ve müzakerelere hazır olduklarını vurguladı.

Nükleer Silahlar ve Rusya'nın Duruşu: Putin, nükleer silah kullanımı ile ilgili olarak, nükleer silahların kullanımının ülkenin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik bir tehdit söz konusu olduğunda istisnai durumlarda mümkün olabileceğini belirtti. Ayrıca, nükleer doktrinin yaşayan bir araç olduğunu ve dünyada olup bitenleri dikkatle izlediklerini ifade ederek, nükleer doktrinde bazı değişiklikler yapmayı göz ardı etmediklerini aktardı. Ancak, nükleer silah denemeleri yapacaklarının altını çizdi ve herkese boş yere nükleer savaştan bahsetmemesi çağrısında bulundu.

RUSYA'NIN UKRAYNA'YA SİLAH SAĞLAMASI

Rusya'nın Ukrayna'ya silah sağlayan ülkelerin hassas hedeflerini vuracak bölgelere uzun menzilli silah gönderip göndermediği sorusuna Putin, henüz silah tedarik etmediklerini ancak bunu askeri nitelikte de dahil olmak üzere, kendi üzerlerinde belirli şekilde baskı gören devletlere ve hatta bazı meşru yapılarına sağlama hakkını saklı tuttuklarını ifade etti. Ayrıca, Ukrayna'daki çatışmalar nedeniyle ülkesinde yeni bir askeri seferberlik ihtiyacı olmadığını vurgulayarak, geçen yıl seferberlik kararı olmadan 300 binden fazla kişinin gönüllü sözleşmeli asker olduğunu ve bu yılın başından bu yana da 160 binden fazla kişinin sözleşme imzaladığını bildirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN