Polonya'da grip alarmı: Yılın ilk 15 gününde 550 bin vaka

Polonya'da grip alarmı: Yılın ilk 15 gününde 550 bin vaka

Tüm dünyada pandemi sonrası etkili olan ağır grip vakaları özellikle Avrupa'da kırıp geçiriyor. Polonya'da da 1-15 Ocak döneminde ülkede 550 binden fazla grip ve gribe bağlı hastalık vakasının kaydedildiğini bildirdi.

Koronavirüs salgını sonrası ağır nükseden grip vakaları Avrupa'da büyük bir problem haline gelirken Polonya Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü de artan grip vakalarının verilerini paylaştı.

Polonya Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü, 1-15 Ocak döneminde ülkede 550 binden fazla grip ve gribe bağlı hastalık vakasının kaydedildiğini bildirdi.

33 BİN KİŞİ ÖLDÜ

Enstitü tarafından yayımlanan raporda, aynı dönemde grip ve gribe bağlı hastalıklardan 33 kişinin öldüğü belirtildi. Ülkede 1-15 Ocak döneminde toplam 559 bin 474 grip ve gribe bağlı hastalık vakası görüldüğü ifade edilen raporda, toplamda 5 binden fazla kişinin hastaneye sevk edildiği kaydedildi.

Yayımlanan son verilere göre, ülkede Aralık 2022'de 1 milyon 139 bin grip ve gribe bağlı hastalık vakası kayıtlara geçti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN