Panama lideri Mulino, Venezuela’daki seçimleri ‘tanımıyor’: Meşru başkan muhalefetin adayı Gonzalez

Panama lideri Mulino, Venezuela’daki seçimleri ‘tanımıyor’: Meşru başkan muhalefetin adayı Gonzalez

Venezuela’daki tartışmalı seçimlere ilişkin açıklama yapan Panama lideri Mulino, seçimde yarışan muhalefetin adayı Gonzalez'i "meşru devlet başkanı" olarak tanıdıklarını ifade etti.

Panama Devlet Başkanı Jose Raul Mulino, Venezuela'da 28 Temmuz'da düzenlenen devlet başkanı seçiminde yarışan muhalefetin adayı Edmundo Gonzalez'i "meşru devlet başkanı" olarak tanıdıklarını duyurdu.

‘HALKIN İRADESİNİ SAVUNUYORUZ’

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma Venezuela'da muhalefet lideri Maria Corina Machado'yu paylaşımına etiketleyen Mulino, "Panama, Edmundo Gonzalez'i Venezuela'nın seçilmiş devlet başkanı olarak tanıyor. Demokrasinin temeli olan halkın iradesini savunuyoruz" ifadesini kullandı.

Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino da 2 Ağustos'ta muhalefetin adayı Gonzalez'i "meşru devlet başkanı" olarak tanıdıklarını belirtmişti.

Venezuela Seçim Konseyinin açıkladığı sonuçlara göre, Nicolas Maduro, yüzde 51,20 ile devlet başkanı seçimini üçüncü kez kazanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN