Brezilya lideri Lula’dan Maduro’ya: Seçim tutanaklarını açıklayın!

Brezilya lideri Lula’dan Maduro’ya: Seçim tutanaklarını açıklayın!

Venezuela’da Maduro’nun 3’üncü kez seçildiği ve ülkede günlerdir süren protestoları ateşleyen tartışmalı seçimlere ilişkin konuşan Brezilya lideri Lula, seçimi kimin kazandığının netleşmesi için tutanakların açıklanması gerektiğini ifade etti.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Venezuelalı yetkililerden, seçim sonuçlarının tutanaklarını açıklamalarını ve kimin kazandığının şeffaf olarak belirlenmesini talep etti.

Lula, Ulusal Seçim Konseyi’ne (CNE) çağrıda bulunarak, "Nerede bu oy sayımının döküm tabloları? Muhalefet kazandığını söylüyor, Maduro da kazandığını ifade ediyor. Ben sürecin demokratik olduğunu düşünüyorum fakat tutanakları göstermeleri halinde inanırım” ifadesini kullandı.

‘İÇ SAVAŞA YOL AÇMAZ'

Venezuela'da halkın demokratik tercihlerine saygı duyduklarını vurgulayan Lula da Silva, "Venezuela halkı ancak kendi geleceğine karar verir. Güney Amerika'da barış içinde yaşamamıza destek olmak isteyen çok sayıda ülke olduğuna inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Lula da Silva, Venezuela'daki siyasi tartışmaların ülkede bir iç savaşa yol açacağı yorumlarına da katılmadığını belirtti.

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, 15 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, Venezuela'da koalisyon hükümeti kurulması ya da yeni seçimlere gidilmesinin önerdikleri seçenekler arasında olduğunu kaydetmişti.

MUHALEFET ‘SEÇİM HİLELİ’ DİYOR

Venezuela'da 28 Temmuz'da devlet başkanlığı seçimi düzenlenmişti. Venezuela Seçim Konseyi’nin açıkladığı sonuçlara göre, Nicolas Maduro yüzde 51,20 ile devlet başkanlığı seçimini 3. kez kazanmıştı.

Seçimin tamamlanmasının ardından 29 Temmuz'da açıklama yapan muhalefet, verilerin doğru olmadığını ve sonuçlara hile karıştığını öne sürmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN